A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ujhelyi: Ki fogjuk követelni a kormánytól az „örök rezsicsökkentést”!


Az MSZP EP-képviselője szerint korábban ő maga is azt kezdeményezte, hogy az eredeti szankciós csomagot Magyarország ne fogadja el.

„A Brüsszelben kialkudott kompromisszum jó, ráadásul megteremti Magyarországon az »örök rezsicsökkentés« lehetőségét, amit ki is fogunk követelni a kormánytól” – így értékelte hajnalban közzétett videóüzenetében az orosz olajembargó kapcsán született döntést Ujhelyi István.


Magyarország most óriási lehetőséget is kapott

Az MSZP EP-képviselője emlékeztetett: helyeselte, sőt ő maga is kezdeményezte korábban, hogy az eredeti szankciós csomagot Magyarország ne fogadja el, az ugyanis ellentétes a magyar érdekekkel. Ujhelyi ugyanakkor azt is szorgalmazta, hogy mielőbb legyen megállapodás, erre pedig a szocialista politikus szerint végül csak azért került sor,

mert a magyar kormányfővel szemben a többi tagállam vezetése kész volt valós kompromisszumokat kötni.

„Nagy a feladat, mert Magyarország most óriási lehetőséget is kapott, itt a lehetőség az »örök rezsicsökkentésre« és a mindenkori energiafüggőség megszakítására. Ezt akkor is meg kellett volna már tenni, ha nem lenne háború, a mostani helyzet és az Európai Unió viszont most ezt kikényszeríti a magyar kormánytól is” – fogalmazott Ujhelyi.


„Lehetőség és felelősség”

A szociáldemokrata politikus hangsúlyozta, hogy egyszerre „lehetőség és felelősség” is az Európai Unió történetének legnagyobb, mintegy 200 milliárd eurót mozgósító programjának részeként megteremteni az energiafüggetlenségüket a megújuló, illetve fenntartható forrásokra való érdemi átállással, valamint egy minden háztartásra és közintézményre kiterjedő, önrész nélküli, átfogó korszerűsítési programmal 50-60 százalékkal csökkenteni az épületek energiafelhasználását.

„Ki fogjuk követelni, számon fogjuk kérni ezt a kormányon, amelynek felelőssége végre is hajtani a mostani lehetőséggel járó, általunk szorgalmazott »örök rezsicsökkentés« programját” – fogalmazott Ujhelyi István a közösségi oldalán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések