A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tom Cruise feldühítette Kínát a Top Gun folytatásával


Az ország ellenszenvét az váltotta ki, hogy Tom Cruise karaktere tajvani zászlóval díszített bomberdzsekit viselt a filmben.

A Top Gun folytatásában, a Top Gun: Maverick című filmben Tom Cruise karaktere tajvani zászlóval díszített bomberdzsekit visel, amit a pekingi hatóságok függetlenségi szimbólumnak tekintenek, miközben a szigetet saját területük részének tekintik. Csaj Ing-ven tajvani elnök kormánya szerint Tajvan de facto független ország és szélesebb körű nemzetközi elismertségre van szüksége – írta a Blommbergre hivatkozva a Portfolio.hu.

A film 2019-es trailerében a zászló vagy hiányzott, vagy nem volt megfelelően látható , amely miatt egyesekben felmerült a kérdés, hogy vajon a kínai cenzorok követeléseinek eleget téve távolították-e el. Azonban nemrég, amikor a teljes film a mozikba került, a megfigyelők megjegyezték, hogy a zászlók visszatértek, így a japán zászlót is visszahelyezték.

A tajvani SETN online médium beszámolója szerint egy helyi elővetítésen ujjongott a közönség, amikor meglátták Cruise kabátján a tajvani zászlót, és a nézők többször is tapsoltak a film alatt – számolt be a portál.

Kínában nem mutatják be a Top Gun folytatását

A cikkkből ugyanakkor kiderül, hogy a filmet várhatóan nem mutatják be Kínában. Rámutatta arra is, hogy

Hollywoodban már régóta „hagyomány”, hogy engednek a kínai cenzorok nyomásának,

és eltávolítják azokat a képeket és párbeszédeket, amelyek Hszi Csin-ping elnök egyre konzervatívabb társadalmában sértőnek minősülhetnek.

Az a döntés azonban, hogy a főszereplő Pete „Maverick” Mitchell kapitány által viselt kabát hátán lévő zászlót megtartották, azt sugallja, hogy néhány hollywoodi vezető szembemegy a kínai cenzúrával.

„Hollywood most visszavág! A piacon egyszerűen nem éri meg többé a kínai cenzorok kedvében járni” – mondta Chris Fenton, egy korábbi filmes vezető.

A Portfolio emlékeztetett arra, hogy a pekingi hatóságok különösen érzékenyen reagálnak mindenre, ami arra utal, hogy Tajvan független ország. 2018-ban több mint 40 légitársaság, köztük olyan vállalatok, mint az Air France-KLM és a Deutsche Lufthansa, változtattak a honlapjukon, hogy módosítsák a Tajvannal kapcsolatos részeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések