A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szilágyi György: Már ott tartunk, hogy a zaklatót védik és az áldozatot hibáztatják


A politikus szerint ha a Jobbikban valaki szembemegy a vezetéssel, akkor azt „megpróbálják kicsinálni”.

A Magyar Nemzetnek adott interjút Szilágyi György, akinek élettársát egy pártrendezvényen próbálta megerőszakolni egy jobbikos politikus. Szilágyi elmondta: az esetről Gyüre Csaba megyei elnöktől szerzett tudomást, aki autójából hívta fel őt, és zaklatott állapotban mondta el, hogy mi történt. Elmondása szerint

kizárólag az ő közbelépésén múlt, hogy nem történt nemi erőszak.

Arra a kérdésre, hogy miért halogatták a büntetőeljárás megindítását, amikor a szóban forgó összejövetel tavaly decemberben történt, a politikus úgy válaszolt:

„Ennek több oka van. Például ekkor még javában zajlott a kampány, amelyet a sértett nem szeretett volna egy ilyen üggyel befolyásolni. Megjegyzem, a Jobbik vezetőinek jeleztem a történteket, majd miután ők nem léptek, etikai vizsgálatot is kezdeményeztünk.”  Szilágyi elmondta, nem tudja hol tart a vizsgálat, de

az volt az érzése, „hogy csak az időt húzzák, és el akarják titkolni az ügyet a nyilvánosság elől”. 

A kérdésre, hogy a disznóvágáson részegen, gumicsizmában táncoló Jakab Péter hogyan reagált a történtekre, Szilágyi azt válaszolta: „Miután a Jobbiknál a sértett kezdeményezte az etikai vizsgálatot, Molnár Enikő kabinetfőnök egy rövid üzenetben hányta a szememre, hogy »Gyuri, ezt most miért kell csinálni?«.”

Beszélgetés hármasban

Szilágyi szerint nem sokkal később Jakab Péter beszélgetésre invitálta egy lakásra, ahol Molnár Enikővel hármasban körülbelül egy órát beszélgettek.

„Úgy gondolom, egyetlen kérdésére adott válaszomat akarták rögzíteni, vagyis hogy miért nem a rendőrséghez fordultunk. Szerintük ugyanis az etikai bizottság nem a megfelelő fórum az ügy kivizsgálására. Ezzel a mondattal próbálták Pétert kimosdatni az ügyből, amiért hónapokig nem tett semmit.” – mondta Szilágyi.   

A politikus kifejtette: „Most már ott tartunk, hogy éppen a zaklatót védik és az áldozatot hibáztatják a történtek miatt. Ez számunkra hatalmas csalódás és teljességgel elfogadhatatlan, de

biztosak vagyunk abban, hogy a nyomozók feltárják az igazságot, és az elkövető felelni fog a tettéért.” 

Szilágyi szerint ha valaki ellentmond, és szembemegy a „hatalmasokkal”, akkor azt megpróbálják kicsinálni. Nem bánta meg a döntést, hogy nem asszisztál egy ilyen ügy eltussolásához, de hangsúlyozta, hogy igaza lett a következményeket illetően.

„Már nem vagyok alelnök, sem országgyűlési képviselő, csak egy egyszerű párttag. Nem is gondolom, hogy komolyabb feladatot vállalnék a Jobbikban. Majd meglátjuk, mihez kezdek a jövőben” – fogalmazott a politikus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések