Hirdessen itt

Szánthó Miklós: Magyarország ma példát mutat


Az Alapjogokért Központ főigazgatója a Political Network for Values IV. Transatlantic Summit „Freedom at Stake” című konferenciáján beszélt arról, hogy a magyar jobboldal a világszerte éledező konzervatív lázadás motorja.

Magyarország ma példát mutat, a magyar jobboldal a világszerte éledező konzervatív lázadás motorja – fogalmazott Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Political Network for Values IV. Transatlantic Summit „Freedom at Stake” c. konferenciáján.

Szánthó Miklós a konferencia pénteki nyitóbeszédében kifejtette, a magyar jobboldal feladata, hogy példát mutasson a konzervatívoknak az Atlanti-óceán két partján, hiszen

Magyarországon ma jó szabadság van, keresztyén szabadság van”.

Hozzátette: ugyanakkor közös veszély fenyegeti a józan észt és a teremtés rendjét, hiszen a szocialisták és a progresszívok célkeresztbe vették a családjainkat és a gyermekeinket: le akarják bontani, dekonstruálni akarják a családot és aláásni a teremtett nemeket. A baloldal a szabadság nevében folyamatosan új jogokat kreál, melyek még az első generációs emberi jogokat – például a szólásszabadságot – is porig zúzzák.

„Azok, akik ma »liberálisoknak«, »progresszíveknek«, »szociáldemokratáknak« és »demokratikus szocialistáknak« tartják magukat, egészen egyszerűen Karl Marx legújabb követői. És Marx pontosan tudta, hogy nem lehet lerombolni egy szabad társadalmat a hagyományos család szétzúzása nélkül” – fogalmazott.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint ezzel túllőttek a célon, átlépték a vörös vonalat. Szánthó úgy vélte: ha nem parancsolunk most megálljt a baloldalnak, velünk is az történhet, ami most is zajlik oly sok más országban tőlünk nyugatra, megkísérelnek elszakítani Istentől, megfosztani a hazánktól, történelmi hőseinktől, és megfertőzik gyermekeink tudatát. De idehaza tudjuk, hogy „az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki. Tudjuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye.

Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet.

És ahol az áprilisi népszavazáson korábban soha nem látott sokaság szavazott a gyermekek védelmére, a genderideológia ellen.” Szánthó Miklós felszólalását azzal zárta: „ahhoz, hogy a jobboldal képes legyen megállítani ezt a jól szervezett, jól finanszírozott globális gépezetet, össze kell fognia. Mert ha nem működünk együtt, akkor mindent, ami nekünk fontos, elsodor a posztmodern szökőár.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések