A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rogozin: Egy atomháborúban Oroszország harminc perc alatt legyőzné a NATO-országokat


A Roszkoszmosz vezetője szerint ugyanakkor az atomháborút el kell kerülni.

A Roszkoszmosz vezetője vasárnap írt bejegyzést a Telegramon arról, hogy Oroszország győzne egy atomháborúban, de az atomháborút el kell kerülni – idézte Rogozint az Independent.

Mint ismert, Dmitrij Rogozin, az orosz űrügynökség, a Roszkoszmosz vezetője Elon Musk mellett a NATO-t is megfenyegette meg néhány napja, hanem a komplett NATO-t is. A portál szerint azt azonban

nem pontosította, hogy minden NATO-tagra, vagy csak bizonyos országokra gondol.

A Roszkoszmosz vezetője azt is kijelentette, hogy egy esetleges atomháború kirobbanása az egész Föld állapotát meghatározná. Emiatt szerinte hagyományos fegyverekkel kell legyőzni a gazdaságilag és katonailag is erősebb ellenséget.

Egy másik bejegyzésében pedig arról írt, hogy „a NATO háborút folytat Oroszország ellen, amit nem jelentettek be ugyan, de ez semmit sem változtat a „tényeken”.

Rogozin az Independent szerint újradefiniálta a „különleges katonai művelet” kifejezést is, amit Moszkva a kezdetek óta használ az Ukrajna ellen indított háborúra. Szerinte

az Oroszországtól elszakadt Ukrajna az oroszok ellen fordult, ezért »a különleges katonai művelet« ma már jóval túlmutat eredeti jelentésén és földrajzi meghatározásán”

– idézte a Roszkoszmosz vezetőjét a cikk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések