A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin űrügynökségének vezetője megmutatta, mekkora krátert üt az oroszok szuperrakétája – Videón a becsapódás helyszíne


Dmitrij Rogozin szerint hamarosan csaknem ötven ilyen atomrakéta lesz harci szolgálatban, ezért azt tanácsolják a nyugati országoknak, hogy udvariasabban beszéljenek Oroszországgal.


Dmitrij Rogozin az orosz Roszkozmosz űrügynökség vezetője közzétett egy videót, amelyen egy hatalmas robbanási kráter látható. Rogozin szerint a videó azután készült, miután az orosz hadsereg „Sátán 2-nek” becézett Szarmat RS-28 interkontinentális ballisztikus rakétája a földben landolt a kamcsatkai tesztelésen.

Az állami vállalat vezetője hozzátette, ha egy ilyen rakéta nukleáris töltetet hordozna, egy nagyon nagy, nagyon mély radioaktív kráter maradna a becsapódás után.

Hamarosan csaknem ötven ilyen rakéta lesz harci szolgálatban. Ezért azt tanácsoljuk az agresszoroknak, hogy udvariasabban beszéljenek Oroszországgal

– írta Rogozin a Telegramon közzétett videójához.

Szergej Karakajev, az Orosz Föderáció Stratégiai Rakéta Erőinek parancsnoka korábban azt mondta, egyetlen rakétavédelmi rendszer sem képes feltartóztatni a legújabb orosz interkontinentális ballisztikus rakétát, és ez még hosszú éveken keresztül így is marad.



Korábban már a Napi Újság is megírta, hogy Oroszország áprilisban számolt be a Sátán 2 néven is ismert atomrakéta első tesztindításáról. Rogozin nem sokkal a teszt után már azt mondta, őszre tervezik bevetni az újonnan tesztelt Szarmat RS-28 interkontinentális ballisztikus rakétáikat, amelyek képesek nukleáris csapást mérni az Egyesült Államokra.

Az orosz védelmi tárca szerint a Szarmat RS-28 a világ legnagyobb hatóerejű és legnagyobb hatótávolságú rakétája, amely képes eltalálni egy akár 18 000 kilométerrel távolabbi célt is. A Sátán 2 amerikai titkosszolgálati források szerint 10 vagy több nukleáris robbanótöltettel szerelhető fel, és a hangsebesség húszszorosával képes repülni. A Kreml azt állítja, az évek óta fejlesztés alatt álló, páratlan sebességű, 25 000 kilométer/órás rakéta képes elpusztítani az Egyesült Királyságot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések