A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Polgármesteri kabinet létrehozásáról szavazott a hajdúszoboszlói képviselőtestület


A hajdúszoboszlói képviselőtestület tegnap tartotta szokásos havi ülését

A képviselőtestületi ülés május 19-i ülésének első napirendi pontjaként megtárgyalásra került a Hajdúszoboszlói (Városgazdálkodási) Nonprofit Zrt. 2021. évi gazdálkodásáról szóló jelentése,  a Köztemető üzemeltetéséről szóló jelentése. 

Módosítára került a Köztemetőről és a temetkezési rendről szóló önkormányzati rendelet, valamint a fizető parkolási rendszerről szóló önkormányzati rendelet is. 

Elfogadták és dicséretben részesítették a Hajdúszoboszlói Gazdasági Szolgáltató Intézmény és a Szociális Szolgáltató Intézmény 2021. évről szóló jelentését. 

Ugyanakkor elfogadásra került a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok átfogó értékeléséről szóló 2021. évi jelentés is a szünidei gyermek étkeztetés biztosításával együtt. 

A képviselő testület támogatta az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosítását, melynek Czeglédi Gyula polgármester volt az előterjesztője. Ugyancsak támogattásra került a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatának módosítását. 

A fenti módosítások lényege, 

hogy a törvény adta lehetőségek alapján a polgármester a jövőben egyetértési jogát gyakorolja nemcsak a hivatal vezető munkatársai, hanem valamennyi alkalmazott esetében: kinevezés, felmentés, bérmegállapítás és jutalmazás tekintetében. 

A módosítás még fontosabb eleme  

egy polgármesteri kabinet létrehozása, mely koordinálja és ellenőrzi a kiemelt projektek  előrehaladását, a városi rendezvények, a társadalmi kapcsolatok szervezését, a lakossági bejelentések és észrevételek megválaszolását, a partneri- és külkapcsolatok szervezését és összességében a hivatal hatékonyságának javítását hivatott szolgálni.

Arról is döntés született, hogy az Önkormányzat lehetőséget biztosít egy, a  4-es elkerülő út melletti terület átminősítését napelempark létesítésére. 


A köznevelési alap keretében elfogadásra került, a városunkban működő oktatási-, nevelési intézmények alapítványainak támogatása. 

A kisebb jelentőségű vagyonátvétellel, hasznosítással kapcsolatos döntések mellett a testület többlet önerőt szavazott meg a bölcsőde konyha felújítására, valamint döntéseket hozott az intézmény felújítási keret terhére.

Az Erzsébet utcai gyaloghíd felújításával a Városgazdálkodási Zrt. -t bízták meg, valamint hasznosításra átadták neki a Szent István parkban megépült családbarát létesítményt és mosdót. 

Mivel a komposztáló ládák lakosság részére történő ingyenes biztosítása nagy sikert aratott, a testület további 3 millió forint keretösszeget szavazott meg újabb eszközök beszerzésére. 

Döntöttek a Mátyás király sétányról kikerülő utcabútorok elhelyezéséről, bővítve a hivatal eredeti elképzelését.  

A testület megszavazta azt is, hogy a VárosFa program keretében kapott 46 db facsemete városunk óvodáiban, a Köztemetőben és a Bihari utcai játszótéren kerüljön kiültetésre.

Végezetül, de nem utolsó sorban, a kisebb jelentőségű további kérelmek engedélyezése mellett, a múlt havi jelentős számú interpelláció elfogadására került sor. Kivételt képez  dr. Kovács  Gergely alpolgármester körzetében a temető melletti dűlőút közvilágítása. Ezzel a hivatalnak tovább kell foglalkozni. 

A testületi ülés utolsó napirendi pontjaként, a képviselők interpellálására került sor, melyre a hivatal szakirodáinak  a következő ülésen kell választ adni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések