A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Petőfi Sándorról és az Aranybulláról is történelmi filmet készít Rákay Philip


A kommunikációs szakember kb. egy hónap után adott újra „életjelet” magáról a közösségi oldalán.

Rákay Philip a választás után jelezte, hogy kis időre eltűnik az „éterből”, és más projektekre koncentrál majd. Már akkor belengette, hogy készül egy alkotás Most vagy soha! címmel, ami Petőfi Sándor életéről szól majd.

A napokban pedig a készülő film kulisszái mögé is bepillantást engedett a szakember. Bejegyzéséből kiderült, hogy olyan érzése van, mintha egy időgép szippantotta volna be, „úgy merültem el az elmúlt egy hónapban, egy teljesen más világban. Történelmi filmeket alkotni nem pusztán nyomasztó felelősség és emberfeletti munka, de borzongatóan élvezetes is”.

Majd azzal folytatta, hogy „amikor több száz alkotó ember – egytől egyig tehetséges, önálló individuum – 

képes mindent félretéve, együtt, ugyanazért a célért, vállt vállnak vetve dolgozni, annál bizony kevés felemelőbbet tudok elképzelni”.

Rákay posztjából megtudhattuk, hogy a Most vagy soha! című – Petőfiről és a márciusi ifjakról szóló – film forgatását április 20-án kezdték a Nemzeti Múzeumnál, „ahová korabeli vásárteret is varázsoltunk szürkemarhákkal, lovakkal, tehenekkel, csirkékkel, idomított kutyákkal és rengeteg – korhű ruhába, tetőtől talpig felöltöztetett – statisztával, na és persze bokáig érő sárral, ami az 1848-as pesti utcákat borította”.

„Majd egy Andrássy úti palotában tett rövid kitérő után a csodálatos Sopronba költöztünk három hétre” – tette hozzá a szakember.

„Vasárnap hajnalban búcsút intettünk a varázslatos Sopronnak, de hátra van még közel 70 forgatási nap.

Mindeközben az Aranybulla filmünk is forog, szebbnél szebb helyszíneken,

1848-hoz képest bő 600 évvel korábbi korszakát megidézve páratlan történelmünknek” – sorolta Rákay Philip. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések