Hirdessen itt

Perintfalvi Rita: „Valószínűleg felkerültem arra a listára, amelyen azok szerepelnek, akikre kiadták a kilövési engedélyt”


Szervezett akciókat sejt a személyével kapcsolatos támadások mögött az LMBT-párti feminista katolikus teológus.

A katolikus teológus a Klubrádiónak azt mondta, hogy a magyar katolikus egyházzal kapcsolatban megfogalmazott „éles kritikái” miatt támadhatják. Arról is beszélt, hogy a választás másnapján közzétett posztja – amelyben a „demokrácia gyásznapját” említi – felkelthette a kormánypárti propagandisták figyelmét.

Valószínűleg felkerültem arra a listára, amelyen azok szerepelnek, akikre kiadták a kilövési engedélyt

– mutatott rá a beszélgetés során.

Új bázisközösségépítő kezdeményezést hirdetett

Perintfalvi kitért az új bázisközösségépítő kezdeményezésére is, melynek címe „Építsük fel a szabadság köreit”. „Ez annak a kétmillió embernek jelenthet segítséget, akik elárulva, képviselet nélkül érezhetik magukat a választásokat követően”. Az első találkozó vendége Iványi Gábor, a Magyar Evangélikus Testvérközösség (MET) elnöke, és a résztvevőkkel együtt a szabadságról, szolidaritásról beszélgetnek majd – ismertette.

Majd hozzáfűzte:

Szégyen ma Magyarországon szabadnak lenni.

Ezt követően megjegyezte: Iványi Gábor már tizenkét éve harcol a saját és vallásközössége szabadságáért.

„Vissza kell adni a szolidaritás, a tolerancia vagy az elfogadás eredeti jelentését”

Perintfalvi Rita azt is hangsúlyozta, kezdeményezésének pusztán része, de nem egésze a spiritualitás, de a közös értékeket keresik majd. A beszélgetésen a szabadság kérdései mellett szót ejtenek a szolidaritásról, toleranciáról, elfogadásról, az emberi jogokról, a nők esélyegyenlőségéről, a másképpen gondolkodókról, a más szexuális beállítottságú emberekről. „Egyszerűbben azokról a dolgokról, amiket elvett tőlünk a Fidesz-KDNP propagandája”. „Ezeknek a kifejezéseknek vissza kell adni az eredeti jelentését” – foglalta össze.

A teljes beszélgetést ITT hallgathatja meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések