A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási tűz pusztít Debrecenben: rengeteg tűzoltó küzd a lángokkal, a pokoli látvány más településekről is látszik – fotók, videók


A hatalmas füst a jelentős távolság ellenére Debrecen belvárosából is látszik.


Kigyulladt két raktárépület Debrecen-Bánk térségében hétfő délelőtt, a tüzet nagy erőkkel oltják, senki nem sérült meg – tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.


Papp-Kunkli Nóra a helyszínről elmondta: egy ötszáz négyzetméter alapterületű, műanyagokkal megrakott raktárépület gyulladt ki, és a tűz az erős szélben átterjedt a szomszédos, háromszáz négyzetméteres raktárra is.


Az oltásban több mint hatvan tűzoltó vesz részt tizenhét járművel, a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a környéken. Az egészségre káros mértékben nem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben – közölte a szóvivő.


A haon.hu a helyszínen megtudta, az 500 négyzetméteres raktárépület teljes egészében megsemmisült. Úgy tudják, három palack felrobbant. A változó szélirány továbbra is nehezíti az oltást, plusz víztartályt kellett bevetniük a lángok megfékezése érdekében és az aljnövényzet továbbégését próbálják nagy erőkkel megakadályozni, hogy a tűz ne terjedjen át a szomszédos erdőre és a környékbeli épületekre.


Petis László, a műanyaggyár tulajdonosának fia a lapnak azt nyilatkozta, a raktárban főként műanyag termékeket, virágládákat, rekeszeket és edényeket tároltak. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet, a következő napokat a károk felmérésével és kármentesítéssel töltik. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a személyzetet azonnal kimenekítették.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések