A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor mellett egy 12 éves orosz kislányt is feltettek a halállistára az ukránok


12 évesen került fel az ukrán halállistára egy luhanszki orosz kislány, akit immár két éve Ukrajna ellenségének tart az ultranacionalista ukrán csoport - írja a V4NA.

Korábban írtuk, hogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter is felkeült erre a listára.

A Mirotvorec nevű ukrán ultranacionalista média-oldal immár nyolc éve – büntetlenül és szabadon – teszi közzé Ukrajna ellenségeinek tartott külföldiek és ukránok személyes adatait és fényképeit – köztük egy 14 éves kislányét.

A LUHANSZKI (OROSZ) LÁNY KÉT ÉVE, 12 ÉVES KORÁBAN KERÜLT FEL A HALÁLLISTÁRA UKRÁNELLENES PROPAGANDA VÁDJÁVAL.

Ez azután történt, hogy a kislány (Faina Szavenkova) az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Emmanuel Macron francia elnöknek címzett videoüzenetben szót emelt a donbászi gyermekek életének védelme érdekében – írta karpat.in.ua.

A jelentés a ma már 14 éves lányt konkrétan azzal vádolja, hogy a szakadár köztársaságok írószövetségének tagjaként prózaírói, dramaturgiai és esszéírói tevékenységnek álcázott ukránellenes propagandát folytat, álhíreket terjeszt az ukrán hadseregről és mindenféle oroszországi írópályázatokon vesz részt.


Az oldal ráadásul – ombudsmani jelentések szerint – más kiskorúak adataival is visszaél, egyúttal életveszélynek teszi ki őket.

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések