A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olasz baloldali politikus: Orbán Viktor elszigeteltebb, mint korábban


Enrico Letta szerint egy olyan „illiberális sodródásokkal jellemezhető állam, mint Orbán Magyarországa összeegyeztethetetlen az Európai Unió szellemével”.

A La Repubblica online cikkében interjút jelentetett meg Enrico Letta olasz baloldali politikussal, aki Orbán Viktor magyar miniszterelnökről is beszélt. Az Európai Unió továbbra is megosztott az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban – írja a lap. Arra a kérdésre, hogy milyen ereje és hitelessége lehet ennek az EU-nak a Putyin ukrajnai háborújához kapcsolódó válság kezelésében, Letta azt válaszolta, hogy a jelenlegihez hasonló szabályok egyetlen országnak engedik meg a vétójog gyakorlását.

„Orbán Magyarországának joga van a vétóra, akkor, amikor azt jónak látja” – mondja az olasz baloldali politikus. Letta szerint egy olyan illiberális sodródásokkal jellemezhető állam, mint Orbán Magyarországa összeegyeztethetetlen az Európai Unió szellemével.

Orbán elszigeteltebb, mint korábban. Az orosz invázió megzavarta a visegrádi országok szövetségét

– hangoztatja a baloldali politikus. Hozzáteszi: Lengyelországra, Szlovákiára és a Cseh Köztársaságra kell figyelni.

Letta kínosnak tartja, hogy az olasz Liga párt Orbán Viktor legnagyobb európai támogatója. „Olaszországban azok, akik azt gondolják, hogy konszenzusra jutnak azzal, hogy Orbánnal társulnak, teljesen félreértették a stratégiát, mert ahogy Putyin esetében történt, ez is egyre inkább negatív megközelítés lesz” – véli az olasz politikus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések