A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Niedermüller gyertyát gyújtott a zsinagógánál, mert éjjel levizelték a falát


Ezért gyertyát gyújtottam azon a helyen.

„Ma hajnalban randalírozó fiatalok egy csoportja meggyalázta a Dohány utcai zsinagóga épületét. Náci jelszavakat üvöltöztek, üres sörös dobozokat hajigáltak, sőt, levizelték a zsinagóga falát. Minderre nincs mentség. Sem az életkor, sem a részegség, sem semmi nem magyarázhatja ezt a viselkedést. Erzsébetváros polgármestereként, és mint magyar állampolgár mélyen megvetem és elítélem ezt a magatartást, és egyben bocsánatot kérek zsidó honfitársaimtól, hogy ez megtörténhetett.

Szeretném, ha Erzsébetváros zsidó lakói tudnák, az Önkormányzat mindent megtesz, hogy Önök biztonságban érezzék magukat, hogy érezzék, ez a kerület mindannyiunk otthona, hogy mi mindannyian a leghatározottabban elutasítjuk az antiszemitizmus minden formáját. Ezt a szilárd elkötelezettséget kifejezendő ma este gyertyát gyújtottam Szücs Balázs alpolgármester úrral ott, azon a helyen, ahol a fiatalok tegnap éjszaka meggyalázták a zsinagóga épületét.”- írta Niedermüller.

Mutatunk kommentet a bejegyzés alól:


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések