A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Nemzetközi adományozók” 6 és fél milliárd dollárt ajánlottak fel Ukrajnának


Nemzetközi, Ukrajna támogatásáért megszervezett konferencia volt Varsóban. Kétezer-háromszáznegyvenhét milliárd forintnyi adomány jött össze.

Nemzetközi adományozók 6,5 milliárd dollárt ajánlottak fel Ukrajna támogatására egy, a lengyel fővárosban, Varsóban tartott konferencián.

Magyarán kétezer-háromszáznegyvenhét milliárd forintnyi adomány jött össze.

„A mai nap megmutatta, hogy továbbra is támogatjuk Ukrajnát, és itt nincs köztünk önzés” – mondta záróbeszédében Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. A pénzt a világ országai, valamint vállalkozások és bankok dobták össze.

Morawiecki elmondta, hogy Ukrajnának napi 12 000 tonna humanitárius segélyre van szüksége, de jelenleg a nemzetközi erőfeszítések mindössze 3000 tonnát biztosítanak, miközben a nemzetközi segélyszervezetek becslései szerint Ukrajna lakosságának mintegy 40%-a szorul humanitárius segítségre.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a konferencián videós linken keresztül a szükséges támogatások három fajtáját emelte ki:

Pénzügyi források az ukrán állampolgárok humanitárius szükségleteinek támogatására, amíg a háború folytatódik
Egy nagyszabású újjáépítési terv elkészítése, amely a 2. világháború utáni Marshall-tervhez hasonlítana
Azonnali EU-tagjelölti státusz Ukrajna számára

Ukrajna több mint 12 milliárd dollár fegyvert és pénzügyi segélyt kapott Oroszország inváziójának február 24-i kezdete óta – mondta a konferencián Denys Shmyhal ukrán miniszterelnök.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések