A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mohácsi József nótaénekes a családi tragédiák után a zenében találta meg boldogságát


Harmincéves jubileumi önálló gálaestéjére készül Mohácsi József . (
Dandé Melinda cikke a Napi Újságon)

Mohácsi Józsefet nevelőszülők nevelték fel, akik sajnálatosan korán elhunytak, ezért intézetbe kellett visszakerülnie nagykorúvá válásáig. Nagy trauma volt ez számára, de ő mégis kitartott. Tudat alatt tudta, talpon kell maradnia, a vágyait meg kell, hogy valósítsa. 

Mindig is a szépet, a jót, a zenét kerestem, ebben találtam meg a boldogságomat

– fogalmazott József, aki mára már a Duna Televízió Jó ebédhez szól a nóta műsorának az állandó fellépője.


Tehetségét édesapjától örökölte, már gyerekkorában kitűnt osztálytársai közül. Tanítói különböző versenyekre, kulturális rendezvényekre küldték, az énekkar tagja, a kamarakórus vezetője volt, később pedig – felső tagozatosként – osztályfőnöke beíratta a hajdúszoboszlói zeneiskolába.

Segíteni az embereken 

– Zongorán szerettem volna tanulni, de a hangszert a gyakorlásokra nem tudták biztosítani, így fagott szakra vettek fel. Soha nem felejtem el azt a támogatást, amit akkor pedagógusaimtól kaptam. Hálás vagyok érte egy életen át – idézte fel a kezdeteket. Középiskolai éveit az akkori Dienes László Egészségügyi Szakképző Iskolában végezte el egészségügyi ápolóként. 

– Édesanyám ikerterhes volt velem, sajnos a testvérem betegen született, már nincs közöttünk. Ez nagyon mély nyomott hagyott bennem, így jött az életemben, hogy szociális dolgozóként szeretnék segíteni a beteg embereken. A munkahelyem jelenleg a DSZSZK Fogyatékosokat Ellátó Intézmény, pont azon az osztályon dolgozom, ahol Dávid testvéremet is ápolták – osztotta meg.

Operetteket is énekel 

A nagy áttörés akkor jött az életében, amikor felvételt nyert a Debreceni Magyar Nóta Egyesületbe, melynek mai napig vezetőségi tagja.

Nótaversenyeken vett részt, melyekről szinte állandóan a 2. helyezést hozta el. Első televíziós szereplésére a Nóta TV kérte fel, de énekelt már Bangó Margit, Oszvald Marika műsorában, társulatot alapított, s a Csokonai Színház kórusának kisegítőének-tagja volt hosszú évekig, és most is folyamatos fellépései vannak, ismert operettdarabok egyaránt szerepelnek a repertoárjában. – Kiváló énektanáraim voltak, sokat köszönhetek többek között Mohos Nagy Évának, az akkori operett-tanszék igazgatójának – emelte ki. Jelenleg egy olasz tanárnő tartja számára a magánénekórákat. 

Szeretnék minél tovább énekelni a közönségemnek, úgy látom, hogy egyre többen szeretnek, egyre több rajongóm van, akik boldoggá tesznek

– fejtette ki Mohácsi József, mi a célja még a karrierjében. Azon fiatalok számára, akiknek nehéz sorsa van, de tehetségesek, azt tanácsolja, hogy tartsanak ki, legyenek céltudatosak és valósítsák meg elképzeléseiket.

Dandé Melinda (haon.hu / napiujsag.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések