A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már tíz országban megjelent a majomhimlő


Rohamosan nő az esetszám, a szakértők közben figyelmeztetik a meleg és biszexuális férfiakat, hogy figyeljenek a szokatlan kiütésekre.

Tíz országban ütötte fel a fejét a majomhimlő. Mint ahogy arról lapunk csütörtökön beszámolt,

az esetek túlnyomó többsége meleg és biszexuális férfiaknál fordult elő.

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége figyelmeztette a „meleg és biszexuális férfiakat”, hogy figyeljenek a szokatlan kiütésekre vagy elváltozásokra, és ilyen esetben haladéktalanul forduljanak orvoshoz.

Az érintett országok a következők: Portugália, Egyesült Királyság, Spanyolország, Kanada, Belgium, Olaszország, Ausztrália, Egyesült Államok, Svédország, Franciaország. Eddig összesen 57 esetet regisztráltak, valamint 63 feltételezett esetet azonosítottak. Összesen 120 esetről van tudomás a cikkünk írásáig.


A jelenlegi majomhimlő járvány első ismert esetét 2022. május 7-én észlelték Londonban egy Nigériából beutazott személynél. A május 7-ét követő napokban és hetekben egyre több országból jelentettek eseteket, ami a majomhimlőtől nem tipikus. A járvány kitörése a nyugat-afrikai kládot érinti, amelynek halálozási aránya vélhetően 1%.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések