A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kovács Zoltán: A nyugati sajtó morális imperializmust használ ellenünk


A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint a nyugati sajtót nem is érdekli a kitűzött cél elérése, csak támadni akarnak.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a médiában dúló kulturális háborúból beszélt a CPAC Hungaryn. Kovács szerint a fake news és a morális imperializmus összekapcsolódnak, kijelölve a ránk leselkedő veszélyeket és a teendőinket. Az utóbbiról szólva felidézte, hogy 2015-ben a német politika és a nyugati sajtó akarta helyre tenni Magyarországot. De történet régebbről indul, a második Orbán-kormány is azonnal részesült ebben a morális kioktatásban. A médiatörvény elleni kritikák is effajta morális magaslatról lettek megfogalmazva. Hasonlóan használták fel a „rule of law” kérdését az alkotmány és a kisebbségi kérdések kapcsán.

Mindez csak felvezette azt, ami a migrációs válság során történt.

Ezt követték az új kedvenc témák és ügyek, a globális felmelegedés, a covid-járvány, illetve az elmúlt másfél-két évben a gyermekvédelmi törvény és az LMBTQ-propagandával szembeni fellépés. Ez a morális felsőbbrendűség egyfajta elidegeníthetetlen része a nyugati, woke kultúrának, az eszköz folyamatosan napirenden van. Tulajdonsága, hogy használóit nem is érdekli, elérik-e céljaikat, amint jön egy újabb lehetőség, máris váltanak. Kovács például korábban roma ügyekkel foglalkozott, és látta, hogy a migrációs válság hatására rögtön felhagytak a romákkal kapcsolatos kérdések feszegetésével. Tehát ez egy eszköz volt, amit belső kényszerből használnak.

A fake newsra rátérve Kovács jelezte, hogy a háború ennek végtelen forrását adja, de a fake narrative, vagyis a félrevezető narratíva is veszélyes fegyver.

Ez a narratíva Magyarország kapcsán olyan állításokat ismételget, melyek egyszerűen nem igazak. De a folyamat egyre erősödik. Példaként az államtitkár felidézte, amikor erről beszélt Roger Scrutonnal, majd Jeruzsálemben Carl Bernsteinnel, s a neves filozófus és az újságíró is megerősítették aggodalmait. 

A morális imperializmusnak tehát ellen kell állni, hiszen a magyar konzervatívok számára a legfontosabb partner a valóság. A magyar politika a valóság érzékelésén alapul, ez a titka az elmúlt négy választási győzelemnek, és ha valaki kételkedik ebben, az nézzen a negyedik kétharmados győzelemre – zárta mondanivalóját Kovács.

A budapesti CPAC Hungary-t az Alapjogokért Központ – a társszervező American Conservative Unionnal közösen – szervezte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések