A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kovács István a CPAC-en: Mi vagyunk a hősök!


A legnagyobb tévedés, hogy hősre van szükségünk. Magyarország hősies, de egyedül kevés, konzervatív összefogásra van szükség, hangsúlyozta Kovács István a CPAC budapesti seregszemléjén. Tudósításunk.

„A hétköznapokban gyakran érezzük, hogy baj van a világban, de nehéz tetten érni, mi is az. Sokan nem tudják kimondani, hogy mi nem stimmel, de mégis érzik. Az emberek egyre boldogtalanabbak, keresik a kiutat” – mondta a CPAC Hungary konferencia csütörtöki napján Kovács István. A Megafon Központ alapítója szerint a folyamat oda vezetett, hogy az Egyesült Államokban Trump bukása óta üldözik a szólásszabadságot, a vallásszabadságot és a hazafiságot. „Ez nem az az Amerika, amit szeretek” – tette hozzá. Helyzetértékelése szerint Európában sem jobb a helyzet, háború dúl a szomszédban, és nem arról beszélünk, hogy Brüsszel meg tud-e védeni, hanem arról, hogy Brüsszelben arra sem képesek, hogy felismerjék, mi az európai érdek. 

Kovács István rámutatott: a sokadik válságot éljük át, és az EU ismét nem tesz semmit. Az uniós intézményrendszer nem visz közelebb a megoldáshoz, hanem szítja a tüzet. Visszaemlékezett arra, hogy ugyanezt láttuk a migrációs válság során, amikor legalizálni akarták az illegális migrációt. 

A probléma máig megoldatlan: Magyarország ugyan a sarkára állt, de a nagy kép változatlan.

És Magyarország kevés ahhoz, hogy megváltoztassa a helyzetet, ehhez erős, cselekvőképes Európa kell, mondta Kovács.

Kovács István felelevenítette, hogyan indult kontinensünkön a Covid-járvány. „Már Európában is sokan haltak meg, de Brüsszel még mindig minket akart leckézteti demokráciából”, fogalmazott. Mint mondta, Brüsszelnek van ügynöksége, sok embere, pénze, mégsem tudták megoldani a helyzetet, pedig a mi pénzünkből dolgoznak.

A Covid a gazdaságot is padlóra küldte, erre Brüsszel hitel felvételére buzdított, és még egy centet sem adott a magyaroknak. És nem azért, mert a magyar gazdaság ne pattant volna fel azonnal, hanem mert a magyarok újraválasztották Orbán Viktort – „Isten tartsa meg jó szokásunkat”, tette hozzá. 

„Van tehát háború, migráció, járvány, gazdasági gond – a helyzet borús”, összegzett Kovács István, ugyanakkor ez mind csak tünet. A gyógyulás mélyebben van, de mi a közös nevező? – tette fel a kérdést.

Meglátása szerint a gond az, hogy hagytuk, hogy ellopják az életünket, a hitünket, a nyelvünket, amik mind meghatároznak minket mint egyént és közösséget. „Értékeinket újakra cserélik az óriáscégek, az NGO-k, a globalista elit: ezek egy szentségtelen szövetség részei, céljuk civilizációnk pilléreinek lebontása.

Azt mondják, a kereszténység rossz, az ateizmus jó. Szerintük a nemzet rossz, a bevándorlás jó, a család rossz, bármi más jó.

Hazudnak reggel, délben és este – és mi ezt tudjuk, de nem teszünk semmit, mert azt hisszük, mindenki tudja ezt” – fogalmazott a konzervatív seregszemlén Kovács István. 

A Megafon első embere szerint, ha valaki ma azt hazudja, hogy Magyarország diktatúra, díszbeszédet mondhat az ENSZ-ben, az EU kitünteti, a média pedig felmagasztalja. Jogászok hada dolgozik azon, hogy a hazugságból igazság legyen. Konferenciákon ezerszer elmondják, a Netflix sorozatot forgat róla, majd a színészek újra elmondják, mennyire fontos, hogy küzdjenek ez ellen. Figyelmeztetett, ez már nem csak Európában történik, az amerikai jobboldaliakat is eléri a jelenség. „Ellenfeleink szervezett hálózatként működnek  világszerte. Olyanok, mint a mitikus hidra, ha levágjuk az egyik fejet, kettő nő helyébe. A baloldal hazugságai nem azért terjednek, mert jobbak, mint az igazság, vagy mert az emberek ne lennének okosak. Az emberek tudják, hogy kell a hit, a család, a nemzet” – fogalmazott. 

E jelenség mögött baloldalnak több évtizedes munkája és rengeteg pénze van, Kovács szerint ezzel nyomták le a hazugságot az emberek torkán.

„Nem volt könnyű, de jó munkát végeztek, és mindent készek eltörölni, ami minket európaivá tesz” – tette hozzá. „Ne tévedjünk: nem csak azt tudják elhitetni, hogy hazánk diktatúra, hanem hogy Abraham Lincoln rasszista volt, és hogy Churchill náci. És hol van ez ahhoz képest, hogy a férfiak szerintük szülhetnek? Mi pedig ülünk csendben, és nézzük, ahogy változik a világ” – figyelmeztetett Kovács István.

Mint mondta, hiszi azonban, hogy az igazság mindig győz. A régi hollywoodi filmekben sem a hős volt az esélyes, mégis győz. Mi is a hősre várunk, de a szónoknak volt egy rossz híre: nem jön senki, mi vagyunk a hősök.

„Ha mi nem mondjuk ki az igazságot, senki nem fogja. A legnagyobb tévedés, hogy hősre van szükségünk. Magyarország persze hősies, de egyedül kevés. Egyedül mind el fogunk bukni a baloldali hidrával szemben. Az összefogásra pedig a CPAC a remek helyszín, és együtt tudjuk elkezdeni a folyamatot, egymást segítve, fogat összeszorítva, minden régi sérelmen túllépve” – hangsúlyozta Kovács István. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések