Hirdessen itt

Komplex razziát tartott a rendőrség a bulinegyedben szombat éjjel: több embert elfogtak


Szombat éjszaka komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén a Budapesti Rendőr-főkapitányság a főváros V., VI. és VII. kerületében, közölték a police.hu-n.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a BFKH Népegészségügyi Osztály, V. Kerületi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ valamint a Budapesti Polgárőr Szövetség ​munkatársaival közösen folytatott razziák a főváros V., VI. és VII. kerületben ezúttal is kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők – köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

A rendőrök csaknem 700 igazoltatást végeztek és mintegy 500 gépkocsit ellenőriztek le, 16 embert fogtak el vagy állítottak elő közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt.

Az autók közül számos taxit is ellenőriztek, mely során volt olyan sofőr, aki nyugtaadási kötelezettségét mulasztotta el, míg volt olyan is, akinek droszt-engedélye nem volt, vagy más kisebb, rendeletben meghatározott szabályt szegett meg. Alkoholszondát 339 esetben használtak, a rostán három ittas vezető akadt fenn.


 
Kisebb szabálysértések miatt három embert feljelentettek, nyolc emberrel szemben közigazgatási bírságot, hattal szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőrök kettő emberhez biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak, foglalták össze.

A razzia során kilenc szórakozóhely működését is ellenőrizték az V. és VII. kerületek területén, amely eredményeként tűzvédelmi, nyitvatartási, dohányzással kapcsolatos és egyéb hibákat találtak, valamint három esetben kezdeményeztek garázdaság miatt eljárást. A közterület és a szórakozóhelyek mellett a 4-es villamoson is rendet tettek az egyenruhások, mivel azon két férfi előzetes szóváltás után összeverekedett, írták. Egyikőjüket elfogták és a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, a másik férfit a mentők könnyű sérülésekkel kórházba vitték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság figyelmeztetett: a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű ellenőrzésekre.​

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések