A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kéri László: Orbán Viktor egy igazi kaméleon


A politológus úgy látja, a magyar kormányfő még sohasem volt ennyire egyedül az európai politikai életben.


A szlovák Pravda felületén Kéri László politológussal jelent meg interjú, aki azt mondta, hogy valószínűleg Orbán Viktor arra játszik, hogy amennyiben jóváhagyja a legújabb szankciós csomagot, akkor az unió cserébe leállítja a Magyarország elleni jogállamisági eljárást.- írja a mandiner.hu.

Kéri szerint nem kizárt, hogy a tárgyalópartnerei azt mondjak majd: jelenleg a legnagyobb tét az Oroszországgal való kapcsolatot illetően az, hogy Magyarország ne blokkolja a hatodik szankciós csomagot, ezért halasszuk el a vele szemben folytatott jogállamisági eljárást mondjuk egy évvel. Orbán számára így felszabadulhatnának a visszatartott pénzügyi források Brüsszelből.

Kéri közölte, hogy Orbán Viktor egy igazi kaméleon, aki az új helyzetekben teljesen új dolgokat képes produkálni. Most például az ötödik kormánya alakításakor Kéri azt látja, hogy Orbán próbál visszatérni azokhoz a régi arcokhoz, akik nemzetközileg elfogadhatóbb politikusok. Erre a politológus szerint a szükség hajtja, mert még sohasem volt ennyire egyedül és elszigetelt az európai politikai életben.

Gyakorlatilag nincsenek szövetségesei, ha nem számítjuk az oroszokat, de ők az uniós pályán kívül állnak

– fogalmazott Kéri László.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések