A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jakabék nagyon kiakadtak Makizaj új pártja miatt


Mint ismert, augusztus végén, szeptember elején alakítaná meg új pártját az ellenzék bukott messiása.

Márki-Zay Péter többször is utalt már rá, most úgy tűnik nyár végén megalapítja jobbközép néppártját, ahol a konzervatívok, a keresztények, a zöldek és a liberálisok is jelen lesznek, bár már több nagyágyú jelezte, hogy nem kíván belépni az új formációba. Így tett Hadházy, Lukácsi és Király is.

A Nézőpont Intézet politikai elemzője úgy látja Márki Zay Péter pártalapítási szándéka komolytalan és elhamarkodott, szép víziót ad ugyan, de tartalmilag túl nagy falat. „Ezt az irányultságot, ha úgy tetszik, a jelenlegi pártstruktúra le tudja fedni, én nem látom, hogy Márki-Zay Péter miben tudna új színt hozni a mostani politikai palettára” – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Kezdeményezésének csak akkor lenne értelme, ha egy nagy domináns pártot hozna létre, de ehhez sem a szükséges anyagi, sem az intellektuális háttere nincs meg – fogalmazott Nagy Attila Tibor. A politikai elemző úgy látja: ez a pártalapítás a Fidesznek kedvez, az ellenzéket viszont újabb kihívás elé állítja., különösen a Jobbikot.

„Hiszen a Jobbik is bevallottan a jobbközép szavazókat kívánja képviselni, Márki Zay Péter is erre törekszik alapvetően, tehát ő most beleköp Jakab Péter levesébe” – magyarázta Nagy Attila Tibor.

A Jobbik viszont nagyon kiakadt.

Azt írják:

Márki-Zay Péter politikai amatörizmusának eredményét április harmadikán láthattuk. Az pedig maga a két lábon járó politikai paradoxon, hogy a leendő formációját „civilek pártjaként” definiálja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések