A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Izrael kiakadt Lavrov nyilatkozatára, amiben Hitler és Zelenszkij között vont párhuzamot


„Antiszemitának és veszélyesnek” nevezte Izrael az orosz külügyminiszter nyilatkozatát, amelyben egyebek mellett kijelentette, hogy a legrosszabb nácik is zsidók voltak.


Jair Lapid, Izrael külügyminisztere és jövőbeli miniszterelnöke kijelentette, hogy be fogják kéretni az orosz nagykövetet, miután Szergej Lavrov kijelentette, hogy Adolf Hitlernek is zsidó vér folyik az ereiben – írja a The Guardian.

Lavrov egy olasz televíziónak adott interjújában fogalmazott meghökkentően Ukrajna „náci-mentesítéséről”, amikor a riporter megkérdezte tőle, hogy egy zsidó elnökkel az élen hogyan lehetne mégis náci egy kormány:

Amikor azt mondják, ‘milyen náci-mentesítésről beszélünk, amikor zsidók vannak a kormányban’: nos, úgy gondolom, Hitlernek is voltak zsidó gyökerei, szóval ez nem érv. Már hosszú ideje halljuk bölcs zsidó emberektől, hogy a legnagyobb antiszemiták is zsidók


Az izraeli kormány nem meglepő módon nagyon kiakadt Szergej Lavrov nyilatkozatára, közleményük szerint a nagykövettől is válaszokat várnak a külügyminiszter kijelentéseire, amivel megsértette a zsidó vallásúakat:

Ez egy megbocsáthatatlan, vérlázító nyilatkozat, egy borzalmas történelmi tévedés, amiért bocsánatkérést követelünk

Vlagyimir Putyin még február 24-én arra hivatkozva indította meg az inváziót, hogy „demilitarizálni” és „náci-mentesíteni” kell Ukrajnát. Putyinnak meggyőződése, hogy az ukrán kormány tele van nácikkal, ezért muszáj a hadművelet.

Ebből mindössze annyi igaz, hogy a 2014-es kelet-ukrajnai polgárháborút követően a hivatásos hadseregbe inkorporálták az Azov-zászlóaljt, amely tagjainak mintegy 10-20 százaléka lehetett deklaráltan neonáci.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések