Hirdessen itt

Ismét emelkedtek a hitelkamatok a bankoknál


Már a harmadik hullámban emelték a hiteleik kamatát a bankok májusban. Ezzel még az MNB korábbi kamatemeléseinek hatása épült be a kölcsönfeltételekbe, de egy hét múlva, május 31-én újabb döntést hoz a monetáris tanács – írja a Bank360.hu azzal, hogy a bankok jellemzően hónap elején szoktak módosítani a hitelek kamatfeltételein de a Magyar Nemzeti Bank felpörgő kamatemelései nyomán ők is nagyobb sebességre kapcsoltak.


A bankok módosításai érintették a jelzáloghiteleket és a személyi kölcsönöket is. Az Erste Banknál például a jelzáloghitelek feltételei változtak: az öt és
tízéves kamatperiódussal felvehető jelzáloghitelek kamatai általánosan 0,60 százalékponttal drágultak, a fix 15 éves kamatperiódusú kölcsönöké pedig 0,50 százalékponttal. A módosítás érintette a minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket, a hagyományos lakásvásárlásra és építkezésre fordítható hiteleket, illetve a szabad felhasználású jelzáloghiteleket is.

A K&H Bank-nál a jelzáloghitelek ügyleti kamata is módosult, általánosan 0,75 százalékponttal emelkedett a lakásvásárlásra és az építkezésre felvehető jelzáloghiteleknél is, emellett a fogyasztóbarát lakáshitelek kamata is ugyanekkora mértékben drágult. Az ügyleti kamat az emelkedés után 7,64 és 8,79 százalék között van.

A MagNet Banknál a lakásvásárlásra és szabad felhasználásra igényelhető jelzáloghitelek közül az ötéves kamatperiódusú konstrukciók kamata 1,73 százalékponttal lett drágább, míg a 10 éves kamatperiódusú lakáskölcsönök kamata 0,87 százalékponttal emelkedett, a szintén 10 éves kamatperiódusú, de szabad felhasználású jelzáloghitelek kamata 0,37 százalékponttal lett magasabb.

Az UniCredit Bank személyi kölcsöneinél az igazolt jövedelemtől és a felvett hitelösszegtől függően változott, hogy mennyivel emelkedett a kamat. A standard, havi nettó 133 ezer forint jövedelemtől igényelhető kölcsön ügyleti kamata nem változott, míg a havi 150 ezer forintos nettó jövedelmet elváró ajánlatoknál 0,20-0,81 százalékpont volt az emelkedés mértéke, egyedül a 6-10 millió forint közötti hitelösszegnél nem történt változás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések