A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Háromnapos rendezvényre várják a borok kedvelőit a debreceni Déri térre


Több mint 30 pincészet képviselteti magát a gasztrokulturális eseményen.

Háromnapos rendezvényre várják a borok kedvelőit júniusban a Déri térre, a koronavírus-járvány után ugyanis ismét megrendezik a Belvárosi Borünnepet– tudatták a szervezők ma az esemény sajtótájékoztatóján. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere az esemény kapcsán elmondta,

a turizmus és a város számára nagyon fontos, hogy minőségi szolgáltatásokat adjanak a vendéglátósok, és minőségi rendezvényeket szervezzenek a rendezvényszervezők. Nagyon nagy öröm azt látni, hogy egy debreceni belvárosi vengéglátóhely nem csak abban érdekelt, hogy egy adott egységet üzemeltessen, hanem abban is, hogy tudjon szolgáltatni, és olyan rendezvényeket szervezzen, mely minőségi ellátást biztosít a debrecenieknek és az ide látogató turistáknak.

Hozzátette, hogy a város jól kereső turistákat szeretne idecsábítani, hiszen ők hagynak itt több pénzt a vendéglátóhelyeken és a szálláshelyeken egyaránt.

2019-et az aranykornak hívtam a turizmusban, hiszen nagyon sok látogatónk volt, aztán jött 2 év covid-járvány, ami nagyon bizonytalanná tette a szektort. Most azon dolgozunk, hogy az aranykort hozzuk vissza, ezért olyan piacokra igyekszünk rádolgozni, amiknek köszönhetően gyakorlatilag biztos lehet a forgalom. Mindenki kommunikál és rendezvényeket szervez, hogy mi legyünk az elsők, és mindenki tudja, hogy Debrecenben minőségi programok vannak, ide érdemes eljönni egy hosszú hétvégére, hétvégére, vagy akár hosszabb időre is. Már a szállások is adottak hozzá, több szálláshely nyert korszerűsítésre pályázatot, épülnek a szállodák is. Bizakodó vagyok, nagyon jó évet tudunk zárni, ha nem szól bele a koronavírus és a háború.

A borünnepnek ezúttal is az impozáns Déri tér ad otthont június 2-4-e között. Sipos Bence a rendezvény szervezője, a DiVino Debrecen ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta,

a borünnep létrehozásának legfontosabb célja az volt hogy egy olyan gasztrokulturális rendezvényt hozzanak létre, mely nyárindító rendezvényként tudja pozícionálni magát a város életében. Szerették volna a könnyűzenét összekötni a minőségi borfogyasztással, és egy olyan lehetőséget, teret kínálni az érdeklődők számára, ahol találkozhatnak a borászokkal, válogathatnak a csaknem 200 féle tételből és közben élvezhetik a jazz, swing és könnyűzenei dallamokat. Mivel az elmúlt 2 évben nem tudták megrendezni a fesztivált, erre az évre szerettek volna kicsit nagyobb volumenű felvonulással és programmal készülni.

Az eseményen fellép – a teljesség igénye nélkül- Kökény Attila és a Swing a la Django, Király Viktor, a Tóth Vera Quartett, vagy épp a Parno Grast. A háromnapos rendezvényen több mint 30 pincészet képviselteti magát, 150-nél is több ételt lehet megkóstolni, mindezt az élőzene varázsával fűszerezve.

További részleteket ITT olvashatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések