A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálra vertek egy istenkáromlással vádolt diáklányt Nigériában


Halálra vertek és felgyújtottak egy diáklányt az iskolatársai Nigériában. A lányt azzal vádolták, hogy „istenkáromló” kijelentéseket tett egy WhatsApp-csoportban – írja a Guardian.


Az eset az ország északnyugati részén fekvő Sokoto városában történt. Az iskolát a támadást követően azonnal bezárták. Az esetet ismerő egyik forrás szerint az indulatokat az váltotta ki, hogy a lány egy olyan hanganyagot osztott meg a csoportban, amelyen Mohamed prófétára vonatkozó blaszfémikus megjegyzéseket tett. Az iskola biztonsági emberei és a rendőrség próbálta kimenekíteni a lányt, de a botokkal és kövekkel támadó diákok túlerőben voltak – mondták szemtanúk.

„A rendőrség könnygázt is bevetett, majd figyelmeztető lövéseket adtak le, hogy szétoszlassák a diákokat, de azok ellenálltak” – mondta Summayya Usman Inname, egy másodéves hallgató. A Shehu Shagari Főiskola közleményben azt közölte, hogy az esetet követően határozatlan időre bezárták az intézményt és felfüggesztették az oktatást.

A Reuters azt írja, hogy két gyanúsítottat tartóztattak le a Deborah Samuelként azonosított diák meggyilkolásával kapcsolatban.

A Guardian kiemeli, hogy az ilyen incidensek általában ritkák Nigériában. Legutóbb 2007-ben fordult elő hasonló eset, akkor egy északkeleti középiskola muszlim diákjai halálra vertek egy tanárt, miután azzal vádolták meg, hogy meggyalázta a Koránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések