A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagyományainkat éltetve majálisoztak a nádudvariak


Nagy hangsúlyt kapott a magyar népi örökség a hétvégén, a nádudvari majálison - írja a haon.hu

Különleges programokkal várta a helyieket és a városba látogatókat a nádudvari hagyományőrző majális vasárnap. A pásztorhagyományok és a település gazdag kézműveskultúrájának éltetése mellett a szórakozásnak is teret adtak május elsején a Hortobágy melléki településen. Így szélesebb tömeget meg tudnak szólítani, de a népi hagyományokat is méltóképpen éltetik – vélekednek a szervezők. 

Közösségi teret adtak át 

Igazuk lehet, hiszen az ebéd után mazsorettes felvonulással induló dzsemborin minden korosztály és érdeklődési körű ember találhatott kedvére való szórakozást. Az ünnepélyes megnyitón Maczik Erika polgármester köszöntötte a még élő, idős, helyi pásztorokat, kiemelten az előző héten Hortobágyon Örökös Pásztorrá avatott 99. életévében járó Szőnyi Imrét. Az anyák napi rajzpályázat eredményhirdetése után a Szociális Szolgáltató Központ népdalköre, valamint tánckara lépett színpadra, ahogy a Kabai Mennykő Néptáncegyüttes, a Kéknefelejcs Citerazenekar, illetve a Bakator zenekar és a Fricska táncegyüttes is. „Állatságokból” sem volt hiány: lovas és kutyás bemutató mellett madársuli szórakoztatta a műfaj kedvelőit. 

Délután a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium udvarán ünnepélyes keretek közt felavatták a közösségi adakozásból is épült rendezvényteret. A városvezető Majosi Pálma tankerületi igazgatóval és Benő-Nagy Réka iskolaigazgatóval közösen átadta a Bökő Péter római katolikus plébános és nt. Őz Lajos református esperes által megáldott új közösségi helyet. Május első vasárnapját Kaczor Feri mulatós műsorával, továbbá a Nemazalány és Sofi koncertjével zárhatták a látogatók.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések