A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hadházy: a gyávaság jele, ha Kövér nem engedi, hogy letegyem az esküt


„Kövér László ma azt nyilatkozta a Kossuth Rádióban (tudják, ahová ellenzéki képviselő nem teheti be a lábát), hogy az a vágya, mondjak le.


Megértem őt, de sajnos ezt a vágyát egyelőre nem tudom teljesíteni. Amit ígérni tudok neki:

– Ahogyan azt kezdetektől jeleztem, fel fogok esküdni, de nem fogom eljátszani a parlamenti komédiát, a képviselői munka parlamenten kívüli részére fogok koncentrálni. Így talán Kövér úr fáradt idegei is kevésbé borzolódnak.

– Az a zsarolása sem hat meg, hogy nem ad jól fizető kamu pozíciókat az alapfizetésem mellé. Azt én köszönöm szépen, nem kérek, eddig sem kértem.

– Ha valóban korlátlan ideig nem enged felesküdni, az csak a gyávasága jele lenne (ezen a héten nem engedte a Házbizottság napirendjére venni az eskütételem idejét). Ez természetesen saját alaptörvényüknek és a demokrácia alapjainak is a lábbal tiprása lenne, hiszen egy képviselő szabadon dönthet úgy, hogy nem kíván élni, vagy később kíván élni valamely jogával. De ha egy házmester vagy egy pártkáder akar dönteni erről, az csak egy újabb bizonyítéka annak, hogy már rég nem demokráciában élünk. Csak diktatúrában van olyan, hogy egy képviselőt trükkökkel akadályoznak jogai gyakorlásában. A munkámat ezzel Kövér úr nem fogja ellehetleníteni, bár fizetésemet és a munkámhoz szükséges feltételeket, a munkámat segítő kollégáim fizetését elvonja. Így ha a gyávasága miatt tartósan nem tehetem le az esküt, arra lépnem kell, lépni is fogok.

– A parlament tekintélyét nem én rombolom, hanem ő, illetve az olyan »választások”, amely előtt a miniszterelnök hetente beszélhet a rádióban – és Kövér is, amikor csak akar – az ellenzék pedig 5 (öt) percet kap ugyanerre.

– Ha nem lenne olyan gyáva alak, szívesen vitatkoznék vele arról, mennyire volt »demokratikus« ez a választás, és elmagyaráznám neki, miért nem vettem részt a nyitó ülésen, miért nem vállalok bizottsági tagságot és más fizetős kamupozíciót sem, miért nem fogok vigyázba állva interpellálgatni és a demokrácia látszatát fenntartani. De persze gyáva ehhez, ő maximum az udvari ellenzékkel mer vitatkozni.

– Legyen nyugodt! Dolgozni, azt fogok, ha visszatartja a fizetésemet, ha nem. Akkor is, ha azt hiszem, éppen ez a legnagyobb baja velem.”- írta Hadházy a Facebookon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések