A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fordulóponthoz érkezhet Gyárfás Tamás pere


A bíróság tanúként hallgatja meg azt a Tasnádi Pétert, akit állítása szerint Gyárfás Tamás megbízott a Fenyő János elleni gyilkosság végrehajtásával. Ezt az elemet a vádirat is tartalmazza, de a Nap Tv egykori tulajdonosa határozottan tagadja, hogy bármivel is megbízta volna az egykori „vállalkozót”.

Döntő fontosságú tanúmeghallgatással folytatódik májusban a felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés vádjával Gyárfás Tamás ellen indult büntetőper.

Információink szerint a Fővárosi Törvényszék május 31-én hallgatja meg azt a Tasnádi Pétert, akit az ügyészség szerint

először bízott meg a volt médiavállalkozó azzal, hogy tegye el láb alól riválisát, Fenyő Jánost.

A vádirat konkrétan úgy fogalmaz, hogy „Gyárfás 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt az ölési cselekménnyel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.”

Tasnádi vallomása azért is bír különös jelentőséggel, mert az egykori „keresztapa” már a merénylet kapcsán korábban lezajlott büntetőperben (amelyben a gyilkosságot elkövető szlovák bérgyilkos Jozef Rohácot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték) is alátámasztotta ezt a történetet.

A PestiSracok.hu akkori tudósítása szerint a tanúként meghallgatott Tasnádi azt mondta a bíróság előtt, hogy

Gyárfás egy budai hotelben lezajlott négyszemközti beszélgetésen bízta meg Fenyő likvidálásával.

Az egykori maffiózó 10-20 millió forint körüli „megbízási díjra” emlékezett, amit két részletben kapott volna meg. Azonban már akkor határozottan tagadta, hogy eleget téve a megrendelésnek, ő hajtotta volna végre a merényletet. Csak a pénz érdekelte, amelynek a felét zsebre is tette. A merénylet idején ráadásul állítása szerint az USA-ban tartózkodott. 

Tasnádi azóta is tartja magát ehhez a sztorihoz, amelyet több lapban és tv-s nyilatkozatában is megismételt. 

Gyárfás Tamás ugyanakkor az elejétől kezdve visszautasította ezt az állítást, a bíróság előtt elmondott vallomásában is kijelentette:

sem Portik Tamást, sem Tasnádi Pétert, sem senki mást nem bízott meg gyilkossággal.

Tasnádi vallomástétele kapcsán fontos megjegyezni, hogy a Btk. szerint a tanút (a vádlottal ellentétben) igazmondási kötelezettség terheli, a hamis tanúzást pedig a törvény bünteti.

A 2019 novemberében indult büntetőperben már sok szakértőt és tanút is meghallatott a bíróság, egyebek mellett Kuncze Gábor volt SZDSZ-es belügyminisztert és Friderikusz Sándor producert, televíziós műsorvezetőt, de továbbra is megjósolhatatlan, mikor születhet elsőfokú ítélet az ügyben.

Tasnádi ellen egyébként május elején emeltek ismét vádat, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt.

A választás előtt nyíltan a baloldal mögé beálló egykori „vállalkozó” már többször volt büntetve, eddig összesen csaknem tizenhat évet töltött rácsok mögött emberölés előkészülete, önbíráskodás, súlyos testi sértés és adócsalás miatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések