A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fico Zelenszkijnek: Mi nem vagyunk a szolgáitok, miattatok nem fog elszegényedni Szlovákia


A Smer elnöke elmondta, fájdalmat okoznak neki az ukrajnai események, és ha kormányon lenne, segítene a menekülteknek, Volodimir Zelenszkijt azonban elítéli.


Fico tegnap nem volt hajlandó meghallgatni a pozsonyi parlamentben az ukrán komikus videóbeszédét.

Zelenszkij úr, a szlovákok nem az ön szolgái. Nekünk a Smerben nem okoz gondot, ha egy külföldi államfő felszólal a parlamentben. Demokraták vagyunk, és nem kell elhallgattatnunk senkit. Nekünk azzal van problémánk, amit Zelenszkij mond

– magyarázta Fico a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Az egykori miniszterelnök hozzátette, ő is segítene a bajbajutott ukrán menekülteken, a gazdagabbakat viszont nem fogadná be – őket spekulánsoknak nevezte, akik luxusszállodákban alszanak éjszakánként 400 euróért.

Fico kijelentette, Oroszország nem a halálos ellenségünk, és a jövőben sem lehet az. Ezután Zelenszkijt támadta, aki szerinte azt akarja, hogy Szlovákia „értelmetlen szankciókat” vezessen be azáltal, hogy megakadályozza az ország orosz gázhoz és kőolajhoz való hozzáférését.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések