A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Euronews: Heves harcok és intenzív tárgyalások folynak Ukrajnában


Az orosz elnök telefonon beszélt a török államfővel, és neki is kifejezte hajlandóságát, hogy feloldja a fekete-tengeri ukrán kikötők blokádját, ha a Nyugat feloldja az ezekre vonatkozó szankciókat.


Továbbra is heves harcok dúlnak Ukrajna keleti részén, Donyeck és Luhanszk régiókban az orosz és az ukrán hadsereg között – számol be az Euronews. Szeverodonyecknél a legsúlyosabbak az összecsapások, de Bahmut és Kurahove irányában is erőteljes az orosz előrenyomulás. Szeverodonyeckbe már benyomult az orosz hadsereg, utcai harcok folynak a külvárosban. Az ukrán egységeknek meg kell akadályozniuk, hogy az orosz csapatok bekerítsék őket nemcsak ott, hanem Liszicsanszk alatt is. Szeverodonyeck felől az orosz tüzérség lövi Toskivkát és Usztinivkát is.

Eközben az orosz elnök telefonon beszélt a török államfővel, és neki is kifejezte hajlandóságát, ahogyan a múlt hét végén már a francia elnöknek és a német kancellárnak is, hogy feloldja a fekete-tengeri ukrán kikötők blokádját. Vlagyimir Putyin azt is hozzátette a török elnökkel folytatott hétfői telefonbeszélgetésében, hogy Oroszország kész nagy mennyiségű élelmiszert és műtrágyát exportálni, és ezzel hozzájárulni a globális válság megoldásához, ha a Nyugat feloldja az ezekre vonatkozó szankciókat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések