A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erdélyben lesz a NATO romániai harccsoportjának súlypontja


Egy francia katonai parancsnok szerint jelenlétük „üzenet az orosz hadseregnek”.

A Brassó megyei Nagysinken lesz a NATO francia parancsnoksággal létesülő, mintegy ezer katonából álló romániai harccsoportjának súlypontja – közölte kedden az Agerpres hírügynökség Vincent Minguet ezredest, a romániai előretolt NATO-jelenlét parancsnokát idézve.

Az ezredes kifejtette: a zászlóalj jelentős része még a Fekete-tenger partvidékén található Kogalniceanu légitámaszponton állomásozik, de a zászlóalj francia és belgiumi katonáihoz hamarosan holland katonák is csatlakoznak,

június folyamán pedig jelentős részük átköltözik Nagysinkre, az ország központi részébe, ahol jobbak a gyakorlatozási feltételek.    

„Üzenet az orosz hadseregnek”

Minguet elmondta: a francia katonák közösen gyakorlatoznak a brassói és csíkszeredai román hegyivadász alakulatokkal, a Romániában állomásozó amerikai egységekkel, védelmi és elrettentő feladatot látnak el, jelenlétük pedig „üzenet az orosz hadseregnek”. Hozzátette: jelenleg könnyű páncélosokkal rendelkeznek, de

később nehézfegyverek is érkeznek, amint elő tudják készíteni ezek karbantartását.   

„Úgy vélem, 4-5 évig leszünk itt, egy erős, nehézfegyverekkel is rendelkező állandó zászlóaljat alakítunk ki, hogy megelőzzünk bármilyen, Románia ellen irányuló agressziót vagy destabilizálást” – idézte a francia katonai parancsnokot az Agerpres hírügynökség.   

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések