A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy visontai férfi interneten árulta a nagy sammit, amit elektronikai cikkeknek, szerszámoknak és gépeknek álcázott


A Balassagyarmati Járási Ügyészség letartóztatásra irányuló indítványa ellenére a nyomozási bíró bűnügyi felügyeletet rendelt el azzal a 21 éves visontai férfival szemben, aki interneten feladott fiktív hirdetésekkel csalt ki pénzt tíz sértettől.


A férfi 2021 november és 2022 április között online értékesítési oldalakon szórakoztató elektronikai cikkeket, valamint különféle szerszámokat és gépeket hirdetett eladásra. A hirdetésre jelentkező vevőkkel a vételárat előre elutaltatta, azonban – mivel a termékekkel soha nem is rendelkezett – azokat nem küldte el a vevőknek, akik számára a tranzakció után elérhetetlenné vált.

Ezzel a módszerrel 10 embert károsított meg, összesen közel 100.000 forint kárt okozva. A férfit a csalásoktól az sem tartotta vissza, hogy a rendőrség őt már gyanúsítottként hallgatta ki, majd zárolták a bankszámláját, mivel egy új számla megnyitásával folytatta üzelmeit.

A Szécsényi Rendőrkapitányság a férfit 10 csalással gyanúsította meg. A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélyére hivatkozással indítványozta a letartóztatását, de a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elegendőnek tartotta a férfi bűnügyi felügyeletét (házi őrizetét).

Az ügyészség a döntés ellen fellebbezett, mert a férfi a bűncselekményeket is otthonában – ahol a bíróság végzése szerint tartózkodnia kell – követte el, ahonnan akár tovább is folytathatja a bűnözést.

A kényszerintézkedés tárgyában – a fellebbezésre tekintettel – a végleges döntést a Balassagyarmati Törvényszék fogja meghozni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések