A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

DK-szóvivő: A Momentum elég heves szócsatákat vívott a valósággal szemben


Barkóczi Balázs szerint a Momentumnak nem kellene veszélyeztetnie Budapest kormányozhatóságát.

Barkóczi Balázs, a Gyurcsány-párt szóvivője volt az ATV Egyenes beszéd műsorának szerda esti vendége, ahol a DK-Momentum balhéról kérdezték, aminek következtében a Fővárosi Közgyűlés sem tudott ülésezni. 

Barkóczi elmondta a műsorban, hogy a DK Bősz Anett főpolgármester-helyettesi jelölése miatt kapott össze a két baloldali párt. A szóvivő szerint Budapest „a szabadság egyik utolsó szigete” Magyarországon, amit együtt kellene kormányozni, ehelyett azonban a pártok arra használják a fővárost, hogy az időközi választásokra jobb alkupozíciókat szerezzenek.

A műsorvezető idézte a Momentum álláspontját, szerintük pont a DK akar magának jobb pozíciókat. Felidézte, hogy a Momentum szerint a DK nem fogadta el előzetesen azt, hogy Orosz Anna és Bedő Dávid – akik felvették parlamenti mandátumaikat – helyeit Újbudán momentumos jelöltek vegyék át.

A Momentum képviselői elég heves szócsatákat vívtak – nem velünk, nem a DK-val, hanem a valósággal szemben”

– fogalmazott Barkóczi, aki szerint az időközi választásokra már kiírt jelölteket a Demokratikus Koalíció, őket pedig a Momentum nem támogatta, a XI. kerületben pedig elmondása szerint „hatpáti” tárgyalás folyt, ahol a Momentum kapott egy ajánlatot, ami nem tetszett nekik, így felálltak a tárgyalóasztaltól.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések