A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

DK: Orbán háromszoros kudarca az uniós olajembargó


A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke három pontban szedte össze, hogy szerinte miért vallott kudarcot a miniszterelnök az olajembargó kapcsán.

Első sorban kiemelte Molnár Csaba, hogy az EU úgy döntött, hogy az év végégig leállítja az orosz olajimport 90 százalékát, ezt pedig Orbán Viktor is megszavazta. Itt kudarcként azt említi az EP-képviselő, hogy Orbánnak nem sikerült megvédeni Putyint a szankcióktól.

Második kudarcnak azt tartja a politikus, hogy nem sikerült „zsarolással kikényszeríteni” a felfüggesztett uniós támogatásokat. A harmadik kudarc pedig az, hogy csak részleges és átmeneti mentességet kapott néhány ország az olajembargó alól, habár a miniszterelnök teljes mentességet szeretett volna – írja Molnár a Facebookon.

Hozzátette:

„Orbán Viktornál régi hagyomány, hogy győzelemként próbálja eladni az európai vereségeit, most is ez történik. De attól még a valóság az, hogy háromból semmi - ennyit tudott Orbán ’elérni’.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések