A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csütörtökön születhet döntés az olajembargóról


Nemcsak Magyarország, de Csehország, Szlovákia és Bulgária képviselői is aggodalmakat fogalmaztak meg az Európai Bizottság által javasolt, Oroszország elleni legfrissebb szankciócsomaggal kapcsolatban.

Az EU képviselői még nem jutottak megállapodásra az orosz olajat sújtó embargóval kapcsolatban, de várhatóan a csütörtöki találkozón közelebb kerülnek a megegyezéshez – idézi a Reuters egy, a tárgyalásokat ismerő tisztviselőt.

Az uniós országok küldöttei ma tárgyaltak először a javaslatról a forrás szerint, aki elmondta a találkozó anélkül ért véget, hogy a terv elnyerte volna a hivatalos támogatást. Magyarország, Szlovákia, Csehország és Bulgária aggodalmának adott hangot az olajembargóval kapcsolatban – mondta a forrás, megjegyezve, hogy a követek holnapi újabb találkozóján megállapodás születhet.

Közben Bulgária miniszterelnök-helyettese, Aszen Vaszilev elmondta, hogy amennyiben az EU lehetővé teszi az olajembargó alóli mentességet, úgy országa azt kérvényezni fogja. Vaszilev a Capital című pénzügyi lapnak adott interjúban kifejtette: „Bulgária technikailag képes lenne nélkülözni az orosz nyersolajat, de ez jelentősen megemelné az üzemanyagárakat. Ha tehát az Európai Bizottság mentességeket fontolgat, akkor szeretnénk mi is élni ezen mentességgel.”
 
Mint korábban mi is beszámoltunk róla, az olajembargót a magyar kormány is ellenzi, de olyannyira, hogy Szijjártó Péter még a beígért, 2023 végéig tartó mentesség ellenére is úgy nyilatkozott, hogy nem fogják azt támogatni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések