A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bezzeg Románia: négy politikus és két népviseletbe öltözött fiatal adott át egy csapot egy román faluban (videó)


Pópák most nem voltak.

Pont egy hónapja írtunk arról, hogy egy moldvai román faluban pópák jelenlétében koszorúztak meg és adtak át a település első gázóráját. 

Most hasonló esetről számol be a Főtér, ám az átadás tárgya most egy csap volt, a helyszín pedig Erdély, Kissomkút volt. A településen uniós pénzből felújították a vízhálózat egy részét, illetve új csöveket is lefektettek. A Déstől délnyugatra eső falut egyébként közel hatszázan lakják, és már az 1910-es népszámlálás szerint is 95 százalékos többségben voltak a románok.

A mostani átadásnál egy közönséges csapra koncentráltak. Az erdélyi magyar portál cikkéből kiderül, hogy szinte mindenki felvonult a faluban, aki számít: ott volt a a Kolozs megyei prefektus, a megyei tanács elnöke és alelnöke, illetve Dés polgármestere is, az összes munkatárssal együtt. Ortodox papok most nem voltak.

Az esetről készült videóban látható, amint a társaság ünnepélyes tapsviharban tör ki, amikor a két népviseletbe öltözött fiatalnak második próbálkozásra sikerül megnyitni a csapot.

„Bravó” – hangzik el a tolmács nélkül is érthető tetszésnyilvánítás a felvételen.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések