A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bayer Zsolt: Ukrajnában most olyan könyvégetés folyik, mint a náci Németországban (VIDEÓ)


„Ha kivonjuk az ukrán kultúrából az orosz kultúrát, akkor ami marad, az szánalmasan és ostobán kicsinyke és kevés lesz” – fogalmazott a publicista.

Bayer Zsolt rövid videóban kommentálta, hogy az Ukrajnában kibontakozó oroszellenesség egyre szélsőségesebb formákat ölt, és a kultúra terén is egyre erőteljesebben bontakozik ki.

„Dosztojevszkij, Tolsztoj vagy éppen Mihail Bulgakov”

A videóban a publicista elmondta: „egy nő, bizonyos Olekszandra Koval – aki az ukrajnai könyvtárak ellátásáért felelős igazgató – közölte, hogy minél hamarabb el kell távolítani az ukrán könyvtárakból az ukrán gondolkodásmódra veszélyes és káros műveket”.

A publicista úgy fogalmazott: „nem fogják kitalálni, hogy kikre gondol, természetesen az orosz szerzők, köztük az orosz klasszikusok műveire. Így tehát jelen állás szerint Ukrajnában,

az ukrán könyvtárak ellátásért felelős igazgató szerint az ukrán gondolkodásmódra és az ukrán néplélekre veszélyes Dosztojevszkij, Tolsztoj vagy éppen Mihail Bulgakov. Ilyet már hallottunk”

– emlékeztetett Bayer Zsolt.

Történelmi párhuzamok

„Ha valakinek első hallásra is ismerős, az ne essen kétségbe, jó úton jár. Igen, ilyet már a náci Németországban mondtak. Ilyet már mondott Goebbels, aztán a mondatokat tettek követték, csak akkor nem az oroszokat kellett kidobni a szemétre, hanem a zsidó szerzők műveit” – fejtette ki a publicista.

Hozzátette: „egyben biztosak lehetünk: ha kivonjuk az ukrán kultúrából az orosz kultúrát, akkor ami marad, az szánalmasan és ostobán kicsinyke és kevés lesz. És legszebb ékköve a maradéknak nem lesz más, mint a péniszével zongorázó Zelenszkij, aki jelen pillanatban Ukrajna elnöke. De mi másnak is lehetne az elnöke ez az ember, mintsem 

annak az Ukrajnának, amelyik éppen könyvek égetésébe fog

– zárta a gondolatmenetét Bayer Zsolt.

A publicista videóját az alábbiakban tekintheti meg:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések