A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ukránok jelentése szerint visszaszorították az oroszokat Harkivnál


Ellentámadásba lendültek az ukránok a térségben.

Ukrajna kedden közölte, hogy fegyveres erői kedden falvakat foglaltak vissza az orosz csapatoktól Harkivtól északra és északkeletre, és ezzel olyan ellentámadást indítottak, amely változtathat a háború menetén, és veszélyeztetheti Oroszország előrenyomulását.

Tetjana Apatcsenko, a térségben állomásozó 92. számú gépesített különítmény szóvivője megerősítette, hogy az ukrán csapatok az elmúlt napokban visszafoglalták a Harkivtól északra fekvő Cserkaszkij Tyszkij, Ruszki Tyszkij, Borscsova és Szlobozsanszke településeket. Jurij Szaksz, Olekszij Reznyikov védelmi miniszter tanácsadója elmondta, hogy sikeresen Harkiv hatótávolságon kívülre szorították az orosz erőket. Ez Ukrajna második legnagyobb városa, melyet a háború kezdete óta folyamatosan bombáztak az oroszok.

„Az ukrán fegyveres erők katonai műveletei Harkiv körül, különösen Harkivtól északra és északkeletre, egyfajta sikertörténetnek számítanak” – nyilatkozta Szaksz a Reutersnek. „Az ukrán hadsereg sikeresen visszaszorította ezeket a háborús bűnösöket a tüzérségük hatósugarán kívülre” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések