A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt felfüggesztett börtönbüntetést kért Árpa Attilára


A színész nem fogadta el az ügyészség ajánlatát. Az eljárás ősszel folytatódik.

A színész ellen még tavaly nyáron emelt vádat az ügyészség, Árpa Attila nem sokkal ezután nyilatkozott arról, hogy miként éli meg a történteket – idézte fel az Index.

A portál beszámolt arról is, hogy hétfőn a Fővárosi Törvényszék egy közleményt adott ki arról, hogy megtartották a büntetőper egy újabb előkészítő ülését (március 1-jén már volt egy másik ülés, akkor a harmad- és negyedrendű vádlottat hallgatták meg). Az írásban Árpa Attilát nem nevesítették, csupán másodrendű vádlottként nevezték meg.

A vád lényege szerint

az elsőrendű vádlott kokain- és mdma-kereskedelemmel foglalkozott Budapest területén.

„Egyik rendszeres vevője a másodrendű vádlott volt, aki fogyasztás céljából saját, közeli ismerősei, valamint a lakásán rendezett összejövetelek vendégei részére szerzett be tőle kokaint. Ezenkívül megállapodott a harmad- és negyedrendű vádlottal is arról, hogy a következő baráti-ismerősi összejövetelre ők szerzik majd be a kábítószert, és később ennek ellenértékét kifizeti nekik” – derült ki a Törvényszék közleményéből.

Árpa Attila nem fogadta el az ügyészség ajánlatát

Az ügy elsőrendű vádlottja a mostani ülésen beismerte a bűnösségét,

a másodrendű viszont tagadta.

A közleményben arra is kitértek, hogy Árpa Attilára az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért volna, amennyiben beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

„Könnyű lett volna ma elfogadni az ügyészség ajánlatát, miszerint beismerő vallomást teszek és felfüggesztett börtönt kapok, abból sem túl sokat. Nagyon sok stresszt, idegességet és perköltséget megspórolhattam volna magamnak, és nem igazán lett volna következménye a dolognak. Azért nem fogadtam el, mert továbbra is tartom magam ahhoz, amit az első pillanattól kezdve mondok, vagyis hogy nem követtem el azt, amivel vádolnak, és ezt be is fogjuk bizonyítani. Fontos megjegyeznem, hogy az eredetileg hét vádpontból már csak egy maradt, és abban sem szerepel már tárgyi bizonyítékként a kábítószer” – mondta Árpa hétfőn az üggyel kapcsolatban.

Októberben folytatódik az eljárás

A tárgyaláshoz való jogról egyébként az elsőrendű vádlott sem mondott le, így a bíróság – a bizonyítási indítványok elhangzását követően – tárgyalásra utalta az ügyet. 

Az eljárás így október 5-én és 7-én a vádlottak meghallgatásával folytatódik majd

– idézte a Törvényszéket az Index.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések