A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az orosz köztévén megmutatták, mi várhat a világra, ha Putyin ledob egy atombombát


Max Seddon, a Financial Times moszkvai tudósítója (?) osztott meg egy videót, ahol az orosz köztévének számító Rosszija 1 egyik műsorvezetője magyaráz éppen arról, mi történne egy atomháború során Oroszország és Nagy-Britannia között.


A tévé műsorvezetője szerint viszonylag egyszerű lenne egy ilyen háború, hiszen egy darab Szarmat rakéta is elég lenne ahhoz, hogy teljesen elpusztítsa Nagy-Britanniát, szúrta ki a Telex. A tévés még egy animációval illusztrálja is az esetleges történéseket, hozzátéve, hogy nem érti, miért fenyegeti „ez a kis sziget az örökkévaló Oroszországot.”



A magyarázat aztán a tengeralattjáróról indítható atomtöltetekkel folytatódott, és hogy ezekkel Oroszország szintén egy pillanat alatt el tud intézni egy ellenséges országot. Ahogy a grafika is mutatja, becsapódáskor keletkező „gigantikus cunamihullám” először elsöpörné, az azt követő sugárzás pedig „radioaktív sivataggá” változtatná a szigetet.

Szergej Lavrov külügyminiszter múlt héten az állami tévé Pervij Kanal (Első Csatorna) A nagy játszma című műsorában azt hangoztatta, hogy reális veszélye van a harmadik világháború kitörésének. Vlagyimir Putyin pedig arról beszélt, az Oroszország stratégiai biztonságát veszélyeztető fenyegetés esetén végrehajtandó villámgyors csapásokról szóló összes döntést meghozták és az orosz állam, ha veszély fenyegeti, olyan válaszlépéseket alkalmaz, amelyekkel ellenfelei még nem rendelkeznek.


Oroszország nemrég számolt be a Sátán 2 néven is ismert atomrakéta első tesztindításról, sőt, néhány nappal később Dmitrij Rogozin, Roszkozmosz űrügynökség vezetője közölte, hogy Oroszország őszre tervezi bevetni az újonnan tesztelt Szarmat RS-28 interkontinentális ballisztikus rakétáit, amelyek képesek nukleáris csapást mérni az Egyesült Államokra vagy az Egyesült Királyságra is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések