A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Általános iskola portása pofozott fel egy diákot Debrecenben


Az ügyben rendőrségi feljelentés is történt.


Egy debreceni édesanya arról számolt be az interneten, hogy 12 éves kisfiát, aki egy debreceni általános iskolába jár, felpofozta az intézmény éppen ügyeletben lévő portása – minderről a Ripost írt szombaton. 

A lap cikke szerint a történtek után a portás, azzal az indokkal, hogy neki lejárt a munkaideje, elhagyta az épületet, majd sokáig el sem lehetett érni telefonon. „Felháborítónak tartom, hogy a mai világban ilyen megtörténhet” – írta az édesanya, aki látleletet vetetett gyermekéről és megtette a rendőrségi feljelentést.

Mint azt a Ripost írja, az intézmény „egy nagyon jó hírű művészeti iskola”, és az az édesanya leírásából is kiderül, hogy az igazgatónő, amint elérte a portást, azonnal tisztázni szerette volna a helyzetet.

A bulvárlap arra is rámutat, nem derült ki, hogy a portás miért pofozta fel a gyereket, de bármit is tett a kisfiú, a felnőtt férfi nem nyúlhatott volna hozzá. A gyermekvédelmi törvény (1997. évi XXXI. tv.) 2002-es kiegészítése már tiltja a testi fenyítést: „a gyermek nem vethető alá kegyetlen, embertelen, megalázó testi fenyítésnek, büntetésnek vagy bánásmódnak”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések