A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Nyugat az oroszellenes szankciókkal csapdába csalta az embereket: már kezdik szétverni a világot


A nyugati országok, köztük az Egyesült Államok is csapdába estek az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók miatt, amelyek az ukrajnai különleges hadművelet kezdete miatt vezettek be. Ezt a The Hill amerikai kiadása írja.


Mint az újságban megjegyezték, bár a korlátozásoknak csak az orosz gazdaságot kellett volna tönkretenniük, a valóságban komoly költségekkel jártak a bevezetõknek. „A szankciók és az ukrajnai konfliktus megemelte a nyersanyag- és energiaárakat a világban, és segített Oroszországnak növelni olaj- és gázbevételeit az export zsugorodása ellenére” – mondja a The Hill.

Emellett a kiadvány szerint az infláció gyors növekedése és az ellátási láncok zavarai miatt a nyugati vállalatok profitjuk jelentős részének elvesztését kockáztatják.

A jelenlegi helyzet negatív hatással lesz a hétköznapi fogyasztókra szerte a világon – véli az újság. Ebben az esetben a legkézzelfoghatóbb csapást mérik a szegény országokra. Így az üzemanyag, az élelmiszer és a műtrágya árának emelkedése miatt Peruban és Srí Lankán már zajlottak le utcai tiltakozások, amelyek zavargásokat eredményeztek. Ugyanakkor valószínűleg évekbe fog telni, amíg a jelenlegi szankciók komoly károkat okoznak Oroszországnak.

Peruban már elkezdődtek a zavargások



A konfliktus elhúzódásával az oroszellenes szankciók hatása az Egyesült Államokra és szövetségeseire csak növekedni fog, elsősorban a megélhetési költségek jelentős emelkedése formájában. Emiatt a nyugati táborban egyre nő a megosztottság, ami végül arra kényszeríti majd az Eu-t., hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyaljon a konfliktus lezárásáról – írja a The Hill.

Áprilisban a Bloomberg rovatvezetője, Rachel Morison szakértői véleményekre hivatkozva azt mondta, hogy Európát energiasokk éri az orosz gázszállítás hirtelen leállása és a mély recesszió miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések