Hirdessen itt

A horvát elnök szerint Orbán nem követelte tőlük a tengert


Nem jelent veszélyt, nem kell komolyan venni Orbán Viktornak a horvát tengerre vonatkozó kijelentését – mondta szerdán Zoran Milanović horvát elnök.

A magyar miniszterelnök múlt hét pénteken egy rádiós interjúban, az uniós olajembargóval összefüggésben beszélt arról, hogy Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el. A kijelentésre a horvát külügy érzékenyen reagált, és a minap bekérették a horvátországi magyar nagykövetet is.

Most Zoran Milanović horvát elnök is megszólalt ezzel kapcsolatban egy sajtótájékoztatón.

A szociáldemokrata politikus – akinek a múltban már voltak konfliktusai Orbán Viktorral – azt mondta, hogy Orbán Viktor „egy szomszédos, baráti ország miniszterelnöke. Az ő kis tartományi megszállottságai a tengerpartunkkal a repertoárjának részét képezik ugyan, de nem jelent veszélyt Horvátországra. Én nem vennem komolyan azt, amit mondott” – fogalmazott, majd azt is hozzátette:

Nem követelte tőlünk a tengert, amely valóban nem is tartozik Magyarországhoz. 

Milanović mindeközben arra is emlékeztetett, hogy amikor őt kritizálta Orbán Viktor, akkor Andrej Plenković horvát kormányfő és Gordan Grlić-Radman külügyminiszter csendben volt (sőt előbbi szerinte még védte is). Ehhez képest most harciasak lettek egy olyan ügyben, amelynek – szerinte – semmilyen jelentősége nincs.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések