A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A brazil elnök idiótának nevezte a választásba beleszóló DiCapriót


Nem csak a magyar politikáról hiszik azt a “híres színészek”, hogy jobban ismerik, mint a választók. Hollywoodban divat lett, hogy megmondóembereik megpróbálják befolyásolni azoknak az országoknak a választását, ahol nemzeti kormányok vannak hatalmon, akik nem felelnek meg a globális elitnek. 

Így tett Leonardo DiCaprio is, aki arra szólította fel a brazilokat, hogy szavazzanak Bolsonaro ellen. A brazil elnök azonban stílusosan tette helyre a fontoskodó színészt.

A hollywoodi színész és környezetvédő arra biztatta a brazil fiatalokat, hogy szavazzanak a regnáló elnök ellen a választáson.

Brazília az Amazonas és más, az éghajlatváltozás szempontjából kritikus ökoszisztémák otthona. Ami ott történik, az mindannyiunk számára fontos, és a fiatalok szavazása kulcsfontosságú az egészséges bolygó érdekében történő változás előmozdításában

– írta Leonardo DiCaprio csütörtökön a Twitteren. A színészt a BBC idézte. Erre Jair Bolsonaro elnök – aki enyhítette a környezet védelmére vonatkozó törvényeket – szarkasztikusan válaszolt.

Köszönöm a támogatást, Leo! Nagyon fontos, hogy minden brazil szavazzon a közelgő választásokon. Népünk el fogja dönteni, hogy meg akarja-e tartani szuverenitásunkat az Amazonasra vonatkozóan, vagy inkább a külpolitika iránt érdeklődő külföldi idiótákra hallgat

– zárta gondolatait a brazil elnök.

Mint ismert, Bolsonarót széles körben kritizálták kormánya környezetvédelmi politikája miatt, és azzal vádolták, hogy lehetővé tette az erdőirtás felgyorsítását a régióban. A természetvédők azzal vádolják az elnököt, hogy szemet huny a tény felett, hogy a farmerek és fakitermelők az Amazonas vidékén irtják az erdőket. Az ország vezetője egyes álláspontok szerint gyengítette a terület környezetvédelmét, és azzal érvelt, hogy a kormánynak a szegénység csökkentése érdekében ki kell aknáznia a területet – írta a Mandiner

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések