Hirdessen itt

Ungár Péter szánalmasnak tartja, hogy az LMP és a DK szövetségén rugózik a Párbeszéd


„Én kevés szánalmasabb és fölöslegesebb, az ellenzék teljes hasztalanságát igazoló dolgot tudok elképzelni, mint ha a negyedik kétharmadot hozó súlyos vereség után két héttel, a parlamenti küszöböt együtt jelenleg át nem lépő két zöldpárt egymással kezd el keménykedni.”


Így reagált Facebook-oldalán Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője Tordai Bence Telexnek adott interjújára, amiben többek között arról beszélt a Párbeszéd politikusa, hogy miért nem képzelhető el szorosabb együttműködés a két párt között. Torda szerint Ungárék „egy nagyon szoros szövetségbe álltak össze a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val”, és azért sem tartja reálisnak a két zöld párt összefonódását, mert az LMP-t egyesek bevitték „a DK zöldtagozatának.”

Tordai azt is elmondta, hogy Párbeszéd önálló listával indulna a következő, 2024-es európai parlamenti (EP) választáson, Jávor Benedek lenne a listavezető. Tordai szerint az EP-választás lehetőséget adhat arra, hogy ellenzéki pártok külön erősödjenek. „Ez most egy olyan időszak, amelyben mindenki keresheti a saját útját, és megmutathatja az erejét.” Minden adott ahhoz, hogy egy önálló, független és magában is sikeres pártot tudjanak csinálni, magyarázta.

Ungár erre reagálva azt írta, hogy:

örülünk, hogy a Párbeszéd a tizedik születésnapján úgy döntött, hogy egyszer elindul önállóan egy választáson.

Ungár szerint az újabb kétharmados vereség után nem érdekli a választókat, hogy a Párbeszéd külön indul majd az EP-választáson. Az LMP még nem tud „mosolyogva elindítani egy EP-kampányt”, szerintük „harci kiáltások helyett” az ellenzéknek még az önvizsgálatra kéne koncentrálnia. „Főleg abban a pártban, aminek az elnöke azért lépett vissza az előválasztáson egy piaci fundamentalista jobboldali jelölt javára, mert állítása szerint a baloldali és zöld politikának nincs támogatottsága” – tette hozzá Karácsony Gergely előválasztási visszalépésre utalva.

A DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd szövetség 57 mandátumot szerzett az április 3-i választáson, az eredmények és a pártok közti megállapodások alapján az LMP-nek 5, a Párbeszédnek pedig 6 képviselője lesz az új parlamentben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések