A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Tudjuk, hogy bűncselekmény, de akkor is jönni fogunk” – videóriport a szerb–magyar határról


„Tudjuk, hogy bűncselekmény, de akkor is jönni fogunk” – videóriport a szerb–magyar határról
Miközben Magyarország több mint hatszázezer menekültet fogadott be Ukrajnából, tovább zajlik a védekezés a déli határon az illegális migráció ellen. 

A Híradó.hu forgatócsoportja Szerbiában járt, hogy kiderítse, milyen körülmények uralkodnak hazánk közvetlen szomszédságában. „Ez a határ kemény. Nehéz átjutni. Vannak olyanok, akik már 24-25 alkalommal is megpróbálták” – nyilatkozta az egyik migráns a lapnak. Egy másik illegális bevándorló pedig arról beszélt, bár tudják, hogy az illegális határsértés bűncselekmény, de újból és újból jönni fognak – írja a Híradó.hu.


A magyar–szerb határ szerbiai oldalán járt a Híradó.hu forgatócsoportja, ahol az átkelőhöz közeli Horgoson megdöbbentő körülményekre bukkant.

A település melletti tanyát ugyanis teljesen elfoglalták az illegális bevándorlók.

A helyszínen az egyik – állítása szerint – afgán migráns a Híradó.hu-nak azt mondta: 

Ez a határ kemény. Nehéz átjutni. Vannak olyanok, akik már 24-25 alkalommal is megpróbálták, de letartóztatták őket, és visszadobták őket ide.

Másnap stábunk ismét találkozott a férfival, aki ekkor már taxira várt, hogy eljusson Szabadkára fodrászhoz, ahol új cipőt is tervezett venni.

Horgos központjában egy másik illegális bevándorló arról beszélt: 

Ha fizetsz, eljutsz Horgosra, ha nem fizetsz, mehetsz vissza Macedóniába.

Majd hozzátette, hogy már többször megpróbált átjutni a határon. Ha a rendőrség elfogja, visszaviszi Szerbiába, de három-négy nap múlva újra próbálkozik.

A Híradó.hu stábja a szabadkai vasútállomáson is járt, ahol az elhagyatott vagonokba migránsok költöztek be. Egyikük azt mondta: 

Tudjuk, hogy bűncselekmény, de újból és újból jönni fogunk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések