A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Toroczkai: a harmadik út politikáját fogjuk képviselni


Mekkora szerepet játszott a Mi Hazánk sikerében a koronavírus-járvány? Milyen munkára készül a parlamentben a párt? A Spirit FM Harcosok Klubja című műsorának vendégei Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese, egyben mindketten frissen megválasztott parlamenti képviselők voltak.

Hétfőn, az alakuló ülés napján dől el, hogy az Országgyűlés alelnöke lesz-e a Mi Hazánk frakciója által a posztra jelölt Dúró Dóra. A politikus a műsorban arról beszélt, 30 éve nem volt példa arra, hogy a bejutott listák, pártok képviselői nem tudtak megegyezni a tisztségviselőkről, sőt a napirendről sem, így a döntés Kövér László kezében van. 

Dúró szerint a Momentum a parlamenti szokásjog legnagyobb felrúgója. Toroczkai László ezzel kapcsolatban arról beszélt, a balliberális pártok képviselői a parlamenti tisztségükkel járó fizetésükről nem akarnak lemondani, de a munkát nem teszik bele, ezzel szemben a Mi Hazánk nyílt lapokkal játszik.

Facebook-harc

Toroczkai László még mindig harcol a Facebookkal, mióta 2019 óta törölték az akkor 207 ezer követővel rendelkező oldalát. A Harcosok Klubjában azt mondta: egyre több bizonyíték van a kezében, hogy konkrétan Magyarországról, pontosabban egy politikai pártból kezdeményezték oldalának megszüntetését.

Fideszhez vagy az ellenzékhez húznak?

A párt elnöke és elnökhelyettese szerint a Mi Hazánk ragaszkodik az önálló arculatához. Toroczkai szerint esetükben nem az a veszély, hogy ők kerülnek közel a Fideszhez, hanem a Fidesz akar túl közel kerülni hozzájuk. Mint mondta, a Fidesz folyamatosan csemegézik a javaslataikból. 

A harmadik utas politikáját fogják képviselni, ami garantálja azt, hogy nem tudnak túlságosan közel kerülni sem a Fideszhez, sem a baloldalhoz. 

Dúró hozzátette, hogy a politikájukat nem az határozza meg, hogy mit mond a Fidesz vagy a balliberális tömb, megjegyezte, hogy a Jobbik is így indult az országgyűlésben, és egy ideig képviselték is.

Javaslataik

A Mi Hazánknak három nyitó javaslata van a parlament számára. Toroczkai László a Harcosok Klubjában arról beszélt, ma már Magyarországon a Fideszen kívül mindenki azt mondja, hogy alkotmányos válság van, ezért nem kérdés, hogy az alkotmányozás kérdéséhez hozzá kell nyúlni, amihez személy szerint neki van egy javaslata, ami az alkotmányozó nemzetgyűlés. 

Szerinte nem feltétlenül a pártoknak kellene szerinte alkotmányozni, hanem azt a vitát kellene lefolytatni a pártok között, hogy kik vehetnek részt az alkotmányozásban. Ezen kívül Toroczkai szerint az élelmiszerválsággal is foglalkoznia kell a parlamentnek.

A Mi Hazánk benyújtaná a hétfőn megalakuló parlamentnek az amnesztia-törvényt is, ami mindenkire kiterjedne, aki 2006-2010 között a szerintük „megbomlott rend” idején politikai üggyel kapcsolatban került valamilyen eljárás alá. A pártelnök lát rá esélyt, hogy a Fidesz támogatná ezt a javaslatot. Mint mondja: számára ez erkölcsi kérdés, és segíteni szeretnének ezeknek az embereknek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések