A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Robbanás történt egy lengyel bányában, ketten meghaltak, nyolc embert még keresnek


Robbanás történt éjjel a Jastrzebiei Széntársaság (JSW) Pniówek sziléziai szénbányájában, két vájár meghalt, tizenkét sérültet kórházba szállítottak, írja az MTI.


A JWS közleménye szerint mintegy 1000 méteres mélységben történt a robbanás éjfél után, amit feltehetőleg metángáz okozott. A robbanás térségében 42 bányász dolgozott, az éjjel 12 embert mentettek ki, akiket égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

A mentőakció idején feltehetőleg egy másik robbanás is történt. A reggeli órákban a JSW közölte: két embert holtan találtak, további nyolc, föld alatt rekedt személy után továbbra is kutatnak. A helyszínt a tűzoltók biztosították, a sérülteket mentőhelikopterekkel szállították kórházba.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő szerda reggel a Twitteren azt írta: gondolataiban és imáiban együtt van az elhunyt bányászok családjaival, a mentőakció alatt állandó kapcsolatban marad a sziléziai vajdával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések