A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: Villámgyors csapást mérünk azokra, akik beavatkoznak


Az Oroszország stratégiai biztonságát veszélyeztető fenyegetés esetén végrehajtandó villámgyors csapásokról szóló összes döntést meghoztuk – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai szentpétervári törvényhozói tanácskozáson. Szerinte az ellenfelek azon tervei, hogy szankciókkal fojtsák meg Moszkvát, kudarcot vallottak.

Ha valaki kívülről be akar avatkozni az ukrajnai háborúba, és stratégiai fenyegetést hoz létre Oroszország számára, „villámgyors csapásra” számíthat – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai szentpétervári törvényhozói tanácskozáson.

Ha bárki kívülről akar beavatkozni az Ukrajnában zajló eseményekbe és fenyegetni akarja Oroszországot, a válaszunk villámgyors lesz

– mondta Putyin. Hozzátette: „az Oroszország stratégiai biztonságát veszélyeztető fenyegetés esetén végrehajtandó villámgyors csapásokról szóló összes döntést meghoztuk”.

„Oroszország, ha veszély fenyegeti, olyan válaszlépéseket alkalmaz, amelyekkel ellenfelei még nem rendelkeznek” – fogalmazott az elnök.

Ukrajnát kívülről taszították háborúba

Vlagyimir Putyin orosz elnök emellett kiemelte, hogy „Ukrajnát kívülről taszították közvetlen konfrontációba Oroszországgal”.

A Donbászban és Ukrajnában általunk február 24-én elindított különleges hadművelet minden feladatát teljesíteni fogjuk annak érdekében, hogy garantáljuk a békét és a biztonságot a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok, az orosz Krím-félszigeten és a mi országunk lakosai számára

– mondta az államfő.

Kudarcot vallottak a Nyugat szankciói

Oroszország ellenfeleinek tervei, hogy szankciókkal fojtsák meg Moszkvát, kudarcot vallottak – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök. Szerint az ország ellenfelei már régóta gazdasági háborút folytatnak Oroszország ellen, és „minden ürügy nélkül újabb és újabb szankciós korlátozásokat vezettek be".

Putyin szerint Oroszország gazdasága megállta a helyét, nem omlott össze a Nyugat által pusztítónak ítélt szankciók hatására. Nemcsak a gazdaság stabilitásának biztosítására van szükség, hanem Oroszország ipari szuverenitásának, számos területen globális vezető szerepének megerősítésére is – jegyezte meg az elnök.

Mint mondtam, a durva, gyakran ügyetlen külső korlátozásokra, minden civilizált jog és megállapodás megsemmisítésére, az elszigetelődésünkre tett kísérletekre a vállalkozói szabadság növelésével, a becsületes partnerségre való nyitottsággal, a tulajdonosok tiszteletével és a befektetők megbízható védelmével fogunk válaszolni

– mondta az orosz elnök.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések