A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Provokáció: Budapesten vonulgattak az ukrán menekültek - Ruszkik haza kiabálással


Ukrajnáért álltak ki azok a tüntetők, akik a budapesti Deák téren gyűltek össze szombat délután. A jelenlévők transzparensekkel tiltakoztak Oroszország ellen, sokaknál ukrán zászló, Vlagyimir Putyin orosz elnököt Adolf Hitler náci diktátorhoz hasonlító tábla és az orosz háborús jelhez, a „Z” betűhöz hasonlító transzparens volt.


A téren az ukránok és a szimpatizánsok elénekelték az ukrán nemzeti himnuszt, többen a „Слава Україні!”, vagyis Dicsőség Ukrajnának, valamint a Ruszkik haza mondatokat skandálták.

Az eseményről a Sky News is beszámolt, rövid tudósításában megemlítve, hogy Magyarország több ezer ukrán menekültet fogadott az Oroszországgal vívott háború február végi kirobbanása óta, miközben eddig összesen ötmillió ukrán menekült el otthonából.

A Szabadság téren a Momentum Mozgalom politikusa, Tompos Márton és a Momentum aktivistái a Magyarországon terjedő orosz álhíreket cáfoló matricákat helyeztek el, ahogyan Facebook-oldalukon fogalmaztak, azért, hogy így tiltakozzanak a putyini propaganda ellen.

Ezzel a megmozdulással párhuzamosan oroszbarát tüntetés is zajlott Budapest belvárosában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések